Ge oss bloggare betalt för vårt jobb!

Jag är normalt sett väldigt dålig på att läsa andra bloggar. Men jag försöker och någon gång emellanåt hamnar jag på olika inlägg som berör på ett eller annat sätt. Antingen blir jag provocerad eller så håller jag med helt eller delvis i det som skrivs.
När jag väl hamnar på inlägg som på ett eller annat sätt berör mig, brukar jag dock vilja visa det genom någon form av reaktion. Många gånger genom en kommentar, oavsett om jag håller med om inläggets eller ej. Men gillar jag det som skrivs, använder jag även gillaknappen för att visa vad jag tycker (om det nu finns en sådan, för det gör det trots allt inte på alla bloggar).
Men för en tid sedan hamnade jag på ett inlägg vars budskap jag mer än gärna vill föra vidare. Inlägget finns på bloggen Trendenser och handlar om att det är dags att "betala" oss bloggare med "en tumme upp". För i dagens internetsamhälle är det minst sagt svårt att synas som bloggare i mediabruset. Som bloggare värderas man i stort sett enbart utifrån antalet besökare och antalet klick på eventuella gillaknappar vid respektive inlägg. Kvailtén på inläggen eller annat inte alltid lika relevant för att man ska synas, utan helt enkelt att man hamnar bra till på olika rankinglistor (som exempelvis för antalet besökare eller antalet gillamarkeringar)
Just därför blir det allt viktigare att vi som läser olika bloggar faktiskt också reagerar på det vi läst genom de verktyg som finns. Vi bloggare ska inte vara snåla mot varandra och låta bli att klicka på varandras gillaknappar bara för att konkurrenten då kanske hamnar högre upp på någon rankinglista. För vad vill vi att konkurrenten ska göra om hen gillar något av våra egna inlägg? Ja just det, klicka på "gilla".
Jag tror de flesta bloggare håller med om hur viktigt det är med feedback av olika slag, hur mycket det gör för att man ska fortsätta skriva, fortsätta att engagera sig för komma med vettiga inlägg på sin blogg. Får man få reaktioner på det man skriver, är det lätt att tröttna och slutligen ge upp sitt skrivande. Så vad är väl bättre än att börja själv? Att var den som börjar använda gillknappar och kommentarsfält på de bloggar man själv läser? Jag lovar; det lönar sig i längden! För förr eller senare kommer det att innebära att du får fler besökare till din blogg också. Lämnar du regelbundet intressanta kommentarer på andra bloggar, kommer detta med största sannolikhet leda nya läsare till din egen blogg. Rätt enkel matematik. 😊
 

 
Bilden lånad från Almegabloggen
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - M:

Jo visst är det väl så. No pain - no gain.

Jag har då aldrig tänkt att jag inte ska visa min uppskattning på någon annan blogg för att den ska råka hamna högre upp i nån ranking. Men å andra sidan spelar jag ju inte riktigt i den ligan att vara med i nån rankingstrid heller så. ;)

#2 - - Marie:

Jag är ganska duktig på att visa min uppskattning genom att tryckas på "gilla"eller kommentera om jag känner att inlägget har något att kommentera.
Men jag gör det såklart inte för att personen i fråga ska gå in på min blogg och "gilla" och kommentera. Min blogg är för vardaglig för det, är inte meningen att hamna så högt upp på någon rankning. Utan mer en yta för mig att skriva om min vardag på.

#3 - - Svante Hultin:

Jag tycker det är viktigt att kommentera om det är en blogg man läser och tycker är bra. Detta ökar, precis som du är inne på, incitamentet för bloggaren att fortsätta skriva.

Svar: Visst är det så. Det är ett litet besvär, men som betyder mycket för bloggaren.
Tobias Lindkvist

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow