Juni 2017

Hittills denna sommar har man fått skatta sig lycklig som solen tittat fram under några minuter - eller i bästa fall någon timme - de dagar man varit ledig. Nu har ju bara en tredjedel av sommaren passerat, så det finns ju hopp för att det vänder även om den svenska sommaren har ju som bekant en tendens att regna bort.
För min del har det hittills varit en vinstlott när det gäller semestern, som kommer först i augusti. Vädret kan i alla fall inte bli sämre och jag tycker ärligt talat väldigt synd om dem som haft junisemester i år.
Nu har jag haft två dagar ledigt och ändå haft skaplig tur med vädret. Jag har till råga på allt tillbringat några timmar per dag på Eriksdalsbadets gräsmatta och arbetat upp en viss solbränna. På något vis ska det väl ändå synas på en att det är sommar?!
Även om sommaren hittills varit lite si och så, har jag sedan länge bojkottat långbyxor och jackor. Jag är den där varmblodade typen som helt enkelt inte klarar av att gå i långbyxor om det är varmare än 15 plusgrader. Det går helt enkelt inte - om jag inte vill tvätta plaggen efter varje användning. För det är så det blir de gånger jag försöker gå i långbyxor och jacka sommartid, svetten bara rinner om mig och kläderna blir bokstavligt talat plaskvåta.
Så sådana dagar som idag ska jag helst befinna mig utomhus i närheten av vatten för att orka med. Så lättklädd som möjligt givetvis. Det brukar bli många duschar per dag för att jag inte ska stinka svett på flera meters avstånd.
Dessutom har tvättmaskinen fått för sig att gå sönder, så helt plötsligt är det väldigt mäckigt att tvätta. Det är egentligen först när sådant händer som man märker hur bekväm man är. Tvättmaskinen funkar så tillvida att den går, men vredet där man väljer tvättprogram har gått sönder, vilket ju ställer till det. Så jag får helt enkelt se till att inte svettas så mycket innan reparatören varit här lagat maskinen... Som det är nu, kan jag helt enkelt inte fatta hur man orkat hålla på att boka tvättid och springa ner i tvättstugan med jämna mellanrum. Det blir såt otroligt mycket med bekvämare med egen maskin. Okej att den kostar i inköp och att det blir kostsamt när den går sönder, men det är det faktiskt värt i slutändan.
 
 

 
Textbilden lånad från Drinkstuff
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow