Latmask

Ibland orkar jag bara inte bry mig. Jag orkar inte ta tag i saker hemma och jag orkar inte riktigt bry mig om vad som hände i omvärlden. Tillvaron rullar liksom på av ren automatik och jag lägger ingen energi på att anstränga mig.
Igår var en sådan dag. Inte minst kom energilösheten när datorn började krångla då jag försökte göra en backup på min externa hårddisk. Elektroniken ville inte samarbeta alls och filerna gick inte att kopiera.
Är det något som kan driva mig till vansinne, så är det krånglande elektronik. Det ska liksom bara fungera och när den inte gör det, är risken stor för flygande föremål. Jag fick skatta mig lycklig att jag är nogrann med att ha backup på allting. Inte bara en backup utan två.
Men under de krisande timmar, då jag för ett tag trodde att alla mina filer gått förlorade, att de aldrig mer skulle gå att öppna - då orkade jag inte bry mig det allra minsta om omvärlden. Regeringskriser och misstroendeomröstningar till trots.
Men äntligen, äntligen har i alla fall tvättmaskinen blivit lagad, dessutom utan några som helst konstigheter. Det är märkligt vad snabbt man blir bortskämd när man har diverse hushållsmaskiner. Numera skulle jag knappt kunna tänka mig en tillvaro utan tvätt- och diskmaskin. Så när tvättmaskinen gick sönder för ett par veckor sedan, var det nästan som att förlora högerhanden. Att behöva springa ner i tvättstugan stup i kvarten fanns på något märkligt vis inte på världskartan. Nu har vissa funktoner på maskinen faktiskt fungerat och man har kunnat använda den hjälpligt. Men nu är den felfri igen och det känns som att återfå en familjemedlem.
Sen var jag kanske aningen för snäll och åtog mig att jobba extra under några timmar igår förmiddag. Man ville egentligen ha kvar mig till 15:00, men då man skulle komma och laga tvättmaskinen någon gång efter klockan ett tackade jag nej till det. Så det blev en hektisk dag på sitt vis. Jag var egentligen inte så pigg på att jobba extra eftersom det innebar att jag skulle börja klockan 06:50, framförallt med tanke på att jag jobbat natt i helgen och gick av sista nattpasset i måndags morse.
Men med pengarna i åtanke tackade jag ja till att jobba 06:50 - 12:30. Detta följdes av att åka direkt hem och invänta tvättmaskinsreparatören som skulle komma någon gång mellan 13:00 och 16:00. Men när jag sedan skulle göra backup på datorn och tekniken inte ville samarbeta försvann mitt goda humör rätt kvickt. Jag pusslade, flyttade, formaterade om, körde reparationsprogram. Allt i hopp om att inte förlora alla filer, varav vissa är uppåt tio år gamla. Man kan säga vad man vill om att spara saker och ting elektroniskt, men när man som jag kör med dubbla backups känns det som att man garderat sig rätt bra. Då kan man liksom tillåta sig att bli irriterad när man riskerar att förlora merparten av filerna.
Nu verkar det hela ha löst sig tack vare mina dubbla backups och att jag formaterat vissa externa hårddiskar. Men irritationen var maximal innan dess, det kan jag lova. Hur ersätter man till exempel 10-12 års fotografier? Det går ju liksom inte...
 

 
Bilden lånad från Dayviews
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow