Otacksamma ungar

För någon tid sedan råkade jag snappa upp ett samtal mellan en pappa och hans två små döttrar i omklädningsrummet på badhuset. Det började närma sig lunch och pappan hade sedan tidigare lovat flickorna att äta hamburgare. Men när det kröp fram att hamburgaren skulle intagas på badhusets servering och inte McDonald's, blev det en viss diskussion. Flickorna ville ju ha en leksak med maten - och det får man ju inte på badhuset.
Liknande diskussioner blir det ju ibland med barn och det är alltid lika lätt att som utomstående tänka att det rör sig om otacksamma/bortskämda/ouppfostrade ungar. Undrar hur många gånger man inte sett skrikande/bråkande/stökiga barn och tänkt att de verkar varar riktiga snorungar.
Lika många gånger har man säkerligen blivit irriterad på föräldrar som inte verkar ha någon som helst pli på sina ungar. Föräldrar som inte säger ifrån när ungarna gör något dumt, som försöker få sina stökiga ungar att lugna ner sig - eller vad det nu kan handla om.
Det är svårt att inte vara dömande i flertalet sammanhang, inte bara när det kommer till andras barn. Vissa gånger får man faktiskt bita sig i tungan för att inte säga något dumt. Det jag själv brukar försöka tänka när det gäller folk man inte känner, är att man ju ser familjen under bara några få sekunder eller minuter av deras hela tillvaro. Jag har egentligen ingen aning om vad som hänt precis innan till exempel.
Sen kan man ju fråga sig om ett litet barn faktiskt kan beskrivas som otacksam? Minns ni när man var liten och var skitsur på sina föräldrar för att man inte hade en lika snygg cykel som grannbarnen, reste utomlands lika ofta som klasskompisen eller hade lika snygga märkeskläder som den där populära killen i parallellklassen?! Men som barn har man ingen som helst uppfattning om vad saker och ting kostar. Grannungens cykel kanske bekostats av att mamma just ärvt lite pengar, klasskompisens familj kanske inte har sommarstuga utan reser istället utomlands - medan killen med märkeskläder kanske har föräldrar som tjänar avsevärt mycket bättre än mina. Hela det där sambandet ser man inte alltid som barn, att ekonomin kan se olika ut i olika familjer beroende på inkomst och prioriteringar.
Men just när man störs av härjande ungar som inte lyssnar på sina föräldrar är det ibland svårt att se vissa av dem som något ouppfostrade. Även om det kan finnas tusen andra förklaringar.
 

 
Bilden lånad från Wistful blogging
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - strommen:

Hej Tobias!

Bra historia!
Men tänk på att dela upp historien i kortare avsnitt..det blir lättare att läsa då! Som läsare backar man en aning när det är för mycket textmassa!
Kolla gärna min blogg om du vill ha tips!

http://strommen.bloggo.nu/

vänligen
strommen

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow