Telefonförsäljare

Vem är det egentligen som uppfunnit yrket telefonförsäljare?! Ibland undrar jag om det inte skulle vara läge att införa skottpengar eller liknande på vederbörande. Jag har registrerat mitt nummer i NIX-registret, jag har en förbaskat effektiv "anti-spam-app" installerad i telefonen och dessa två saker gallrar effektivt bort de allra flesta telefonsamtalen från försäljare.
Men lik förbaskat är det ändå ett och annat samtal från någon försäljare som slinker igenom. Och jag blir alltid lika irriterad över dessa påträngande samtal. Samtal som tränger sig in i mitt privatliv och som stjäl tid som jag egentligen skulle kunnat nyttja mycket, mycket effektivare och bättre.
Tidigare har jag haft inställningen att det trots allt är en människa i andra änden av luren, någon som faktiskt försöker göra sitt jobb och dra in pengar till brödfödan. Och jag har på ett schysst sätt försökt säga nej.
Men med det "skyddsnät" av spärregister och app som jag nu byggt upp för att slippa dessa samtal, är det bara de mer oseriösa företagen som ringer och vill pracka på varor och tjänster som jag inte vill ha. Jag har aldrig köpt något av telefonförsäljare, det har aldrig skett. Vill jag ha något av det de säljer, då kommer jag söka upp företaget för egen maskin - jag sitter inte hemma och väntar på att någon påträngande försäljare ska ringa. Men när det mer övervägande är de oseriösa företagen om faktiskt når fram med sina samtal, då lägger jag också allt vad vett och etikett heter åt sidan. Lyssnar man inte till ett första och någorlunda hövligt "tack, men nej tack", då får man luren i örat. I bästa fall.
 
Alltså, det här måste ju vara världens mest hatade yrke. Finns det någon som jobbar som telefonförsäljare som faktiskt med stolhet går runt och talar om vad man jobbar med? Normalt sett brukar jag försöka repektera folks yrkesval, även om jag inte alltid kan förstå att man väljer vissa yrken. Men jag kan faktiskt inte förstå - och det är knappt att jag kan respektera - att man väljer att jobba som just telefonförsäljare.
Den enda yrkesgrupp som kommer i närheten av samma påflugenhet och intrång i den personliga integriteten är nog de försäljare som ofta står längs stans gator och käckt försöker kränga telefonabonnemang, medlemkap i olika föreningar och Fan och hans moster. Återigen samma sak: vill jag byta telefonabonnemang vill jag jämföra priser och tjänster för att sedan själv kontakta den operatör jag vill ha. Vill jag bli medlem i någon förening eller organisation kommer jag själv kontakta densamma. Jag lovar!
Men blir jag uppraggad av någon finnig försäljare med påklistrat leende och överdrivet flin i ansiktet på stan eller via telefon, då kommer jag garanterat att säga nej. Det spelar ingen roll vilka argument man lägger fram, mitt svar kommer alltid att bli nej. Alltid.
 
Förlåt till alla er därute som har detta som yrke och eventuellt tar illa upp. Men detta är den krassa sanningen och jag kommer inte att ändra mig. Det finns säkert en och annan som ogillar min yrkeskategori också, så ni är härmed välkomna att spy galla även över mig. Så inget personligt mot någon. ☺
 

 
Bilden lånad från Cecilias bikt
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Tina Wahlroth, VD Kontakta:

Hej,
Du är välkommen att rapportera de företag som ringer dig trots att du är spärrat ditt telefonnummer hos NIX-Telefon. Du kontaktar antingen info@kontakta.se eller info@nixtelefon.org, så ska vi bistå dig i att söka upp de bolag som uppenbarligen bryter mot Marknadsföringslagen.

Vänliga hälsningar
Tina Wahlroth
Kontakta & NIX-Telefon

Svar: Det ska jag absolut göra. Visste inte att man kunde göra det, men då hör jag av mig hädanefter. 😊
Tobias Lindkvist

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow