Ironins nycker

Gårdagen var nog den varmaste dagen i Söderhamns skärgård under den gångna veckan. Helt enligt Lagen om alltings jävlighet, visade sig förstås solen och temperaturen steg högre än den gjort någon gång sedan jag kom fram i tisdags kväll.
Så det kändes aningen motigt att sätta sig i båten och köra in till land för att bila ner mot storstan igen. Jag fylls alltid av en känsla av vemod när det är dags att åka hem och detta blir ju knappast bättre av att vädrets makter bestämmer sig för att bjuda på veckans vackraste sommarväder.
Men en veckas avkoppling och total avskildhet från vardagens stress var ändå inte helt fel. Det är få ställen där jag känner att jag kan ladda batterierna på ett sådant som just på den steniga lilla ön med öppet hav som närmsta granne.
Det kändes ovant att komma tillbaka till Stockholm, med trafik och en massa människor. På bara några dagar verkade jag vant mig av med alla ljud och intryck som det är i en storstad. Samtidigt som det förstås är skönt att vara tillbaka till bekvämligheter som rinnande vatten, dusch och en riktig toalett.
Nu tar vardagen vid igen, med första nattpasset av fyra redan ikväll. Det blir lite av en rivstart från lugnet, men det visste jag ju redan från början när jag planerade in min resa på det sätt jag gjorde. Vill man få ut så mycket som möjligt av sin lediga tid, får man ibland finna sig att på några timmar kastas från en verklighet till en annan.
Nu väntar ett par veckors arbete innan det är midsommar och dags för nästa resa till Söderhamn. Den gången blir det lite kortare vistelse än den här gången, men förhoppningsvis lite bättre väder...
 

 
Bilden lånad från Nasha community music school
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Så skönt med sol och värme :)

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow