Lugnet före stormen

Det där med tid är minst sagt relativt. När man jobbar kan en vecka kännas som en hel evighet, men när man är ledig är en vecka alldeles för kort tid.
Nu känns det nästan som att det var igår jag förtöjde båten vid bryggan och knatade in i stugan för första gången i år. Men ändå har det gått närmare en vecka - och imorgon är det dags att åka hem igen.
På måndag tar vardagen vid igen och det är dags att börja jobba. Det är inte utan att det faktiskt känns lite vemodigt att åka hem igen. Även om det varit kallt, blåsigt och regnigt när jag varit här och det inte gått att vara ute så mycket, har det varit några dagar av avslappning. Jag har sovit mer än vad jag normalt sett gör hemma, även om jag inte satt väckarklockan på morgonen. Med bara ett undantag har jag lagt mig någon gång mellan 11 och 12 på kvällarna, sen har jag sovit till någon gång mellan 10 och 11 på förmiddagen. Så många timmar brukar jag aldrig sova flera nätter i sträck, men just denna vecka har jag gjort det.
Det är som att jag haft massor med sömn att ta igen sedan väldigt länge. Övrig tid har gått åt till lite småplock och busande med min lurviga lilla systerson som också följt med till sommarstugan. Det är en märklig kontrast till tillvaron i Stockholm när man kommer hit, det blir så påtagligt vad mycket ljud, ljus och stress man har omkring i en storstad. Hemma är det alltid lite trafik utanför fönstret när man ska sova - oavsett tid på dygnet. Här hör man möjligen bruset från havet när man öppnar sovrumsfönstret. Men mer än så är det inte.
Det är lätt att klaga på jobbet, men denna sommar har jag fått till sommarschemat väldigt bra måste jag säga. Det är verkligen inte ofta jag haft möjlighet att åka ut till stugan så här början av juni för att sedan kunna återvända tiöö midsommar. Sedan blir det en vända till i augusti - minst.
Men på någost vis är det alltid motigt att gå tillbaka till jobbet när man varit här ett tag. Det går liksom inte att komma ifrån. Det spelr ingen roll vilket jobb jag haft, vilka arbetstider eller vilken lön. Motigheten har alltid dykt upp när kjag varit i sommarstugan några dagar och ska tillbaka för att jobba. Sen vet jag att när jag väl är hemma igen brukar det kännas rätt bra trots allt. Det är just själva grejen att åka härifrån som är lite jobbig.
 

 
Resterna efter onsdagens hagelskur...
 

 
Systersonen är helt knockad efter veckans lekande...
 

 
Textbilden lånad från Pixabay
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
0 kommentarer publicerat i Dagbok
Taggar: jobb, ledig, semester, skärgård, sommar
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow