Jobbhelg

Det är inte mycket fritid man har under jobbhelgerna. 12-timmarspass i all ära, men det är inte mycket man hinner med utanför arbetstid. Å andra sidan betar man ju av många arbetstimmar på en gång, som man ju får igen om ledig tid någon annanstans under veckan.
Det gör mig inte nånting att jobba helger, fördelarna väger markant upp nackdelarna. Framförallt det faktum att jag i princip varje vecka har minst en ledig vardag då jag till exempel kan uträtta ärenden. Alla som någon gång varit inne i Stockholm city en lördag vet vilket kaos det är. Och att dessutom ha möjligheten att gå till doktorn, tandläkaren, banken eller vad det nu kan vara utan att försöka smita ifrån jobbet i tid och otid.
Den här helgen har det mest motiga (nästefter att stiga upp vid 04:30 på morgnarna) varit att sitta inomhus medan vårsolen strålade utanför fönstren. Fönstret har dock öppnat med jämna mellanrum för att släppa in lite vårluft i lokalerna. När man väl pallrat sig upp ur sängen och beger sig till tunnelbanan vid sextiden på morgonen, är deten viss känsla med vårmorgnar. Även om det inte är många plusgrader, så är det markant mycket vår i luften - och allt fågelkvitter man hör tidigt på morgnarna förhöjer definitivt stämningen.
 
Dagens utsikt från jobbfönstret
 

 
Bilden lånad från Symbols
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow