När gäddan leker i vik och vass...

Till helgen går vi in i april och det börjar verkligen märkas att våren är på G. Lite smått börjar vi nu komma in i perioden då jag har konstant dåligt samvete om jag inte tillbringar så mycket tid som möjligt utomhus och nyttjar den ljusa och varma delen av året till max.
Just när det blir varmt och ljust ute längtar jag mer än någonsin efter att få bo i hus. Att kunna ha lite mer än bara en balkong om man vill vara utomhus. Att kunna ha en liten gräsmatta man kan nyttja helt enkelt. Men den drömmen kommer det ta sin tid att uppfylla, det krävs ju trots allt ekonomi för att kunna köpa ett hus. I synnerhet här i Stockholm.
Men hus och dåligt samvete eller ej, det är i alla fall en härlig känsla att våren börjat göra sitt intåg på allvar. Ljuset gör att åtminstone jag själv känner mig piggare - och kombination med värmen blir man lätt på mycket bättre humör.
Vi svenskar är ju ett ganska konstigt släkte i den bemärkelsen. Under den mörka och kalla delen av året stänger vi in oss och är mer slutna än vanligt. Men så fort ljuset kommer och tar med sig några plusgrader är det som att vi blommar ut, som att vi plötsligt inser att vi har ett liv att leva. Bara man sätter sig på tunnelbanan eller bussen märker man att stämningen bland ens medresenärer är en helt annan. Ljudnivån ökar markant - folk pratar, skrattar och ler på ett sätt som aldrig skulle förekomma eller ens vara tänkbart en mörk morgon i januari.
 

 
Bilden lånad från Wallpaper zone
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow