Olämpliga föräldrar

Vissa nyheter berör mer än andra, hur mycket man än matas med allt elände som nyhetssändningar och tidningar kablar ut varje dag. När jag läst om den pappa som dömts för mordförsök på sin nyfödda dotter, blir jag milt sagt illa till mods.
Mordförsöket var i form av att han slängt bebisen ner i en damm - ett fall på cirka 15 meter.
Pappan har i förhör beskrivits som stor och aggressiv och ”galen”. Den enda som vågade ingripa mot honom rent fysiskt var barnets mamma som försökte att ta sin elva månader gamla dotter ur hans armar. Men hon var chanslös.
Väl framme vid kraftverket kunde mamman inte göra något för att förhindra att pappan klättrade upp med barnet och sedan släppte henne ner på betongen.
För oss normalbegåvade människor är det totalt obegripligt att man överhuvudtaget kan tänka tanken att ens försöka skada ett litet barn. Och än mindre när det faktskt rör om sitt eget barn, det går liksom inte att banka in i skallen. I rättegången har visserligen också pappan skyllt på psykisk ohälsa, men han har bedömts som tillräckligt frisk för att kunna dömmas till fängelse. Det känns egentligen absurt att diskutera huruvida någon som försökt mörda ett lite barn är psykiskt frisk eller ej. För nog är det något allvarligt fel om man slänger ner ett barn mot ett betonggolv 15 ner.
Sen är det ju faktiskt minst lika absurt att vi å ena sidan diskuterar hundkörkort och vilka som är lämpliga djurägare eller ej (man kan till och med beläggas med förbud att inneha djur), medan vem som helst ska ha rätt att skaffa barn. Du kan vara dömd för vad som helst, gjort vilka hemskheter som helst, men helt utan att bli ifrågasatt som lämplig förälder.
Den här killen dömdes till 12 års fängelse och är förmodligen ute efter åtta. I övrigt finns ingenting som hindrar honom att skaffa fler barn...
 

 
DN 1
 
Bilden lånad av Rebecca
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow