Vad ska jag bli när jag blir stor?

Det är verkligen svårt att hinna och orka med att söka jobb när man samtidigt jobbar heltid. Att plöja igenom jobbannonser, som ju ploppar upp i en strid ström och sedan gallra ut de jobb man är intresserad av för att slutligen skicka iväg individuella ansökningar till var och en är i sig nästan en heltidssysselsättning.
Till det ska tiden räcka till att gå på de intervjuer man kallas till. 
Nu jobbar jag skift och har en hel del ledig tid på vardagarna. Men jag undrar faktiskt hur man löser det om man har kontorstider? Skulle kännas lite olustigt och illojalt att ta ledigt för att gå på anställningsintervju hos en annan arbetsgivare. Nästan lite som att vara otrogen på nåt vis... 😉
Nu är väl inte intervjuerna det största problemet, det är ju inte så att jag kallas på intervjuer stup i kvarten. Men jag har i princip aldrig varit med om en intervju utanför kontorstid, så det är rätt svårt att få det att gå ihop med att själv jobba kontorstider. Men så länge jag har ett vikariat, ligger jag i alla fall i och söker annat. Inte för att jag vantrivs på det jobb jag har - tvärtom! - utan mer för att jag saknar tryggheten med en fast anställning.
Jag har hittat en lång rad sidor som publicerar platsannonser - och bara att gå igenom dessa sidor tar en bra stund. Alltid hittar man någon annons som känns mer eller intressant och man går in och läser. Ibland är jobbet tillräckligt intressant för att söka, andra gånger klickar jag mig vidare. Varje platsansökan tar ju sedan en bra stund att skriva. Jag skulle ledigt kunna lägga åtta timmar per dag på att söka jobb, det är inga som helst problem. Men den tiden finns inte när man jobbar.
 
Idag har jag dock varit ledig och kunnat beta av en del saker som behövt göras, däribland jobbsökande. Det har blivit X antal timmar framför datorn och nu börjar ögonen klia betänkligt av trötthet (en kombination av många timmar vid datorn och att jag behöver nya läsglasögon).
Samtidigt är det roligt att ögna igenom platsannonser på sitt vis. Man hittar yrken man inte visste existerade - och andra som man känner att wow, just DET HÄR skulle jag kunna tänka mig att jobba med. Ytterligare andra kan man direkt känna sig minst sagt frågande till att någon ens söker. Vissa jobb låter så exceptionellt tråkiga att jag får panik bara av läsa annonsen...
Sen är det ju en spännande tanke att man inte vet hur tillvaron kommer se ut - kanske bara några månader bort i tiden. Kanske blir jag kvar inom kommunen, kanske hittar jag något annat. Frågan är bara vad.
 
Min arbetsplats för dagen...
 

 
Textbilden lånad från Linkedin
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow