Frihet i en liten ask?

Under de senaste åren har jag en liten aning lagt om mitt sätt att resa när jag ska någonstans. Från att i princip alltid åkt kollektivt, har jag mer och mer övergått till att hyra bil. Det är bekvämt, jag kan åka när jag vill och behöver inte tänka på hur mycket packning jag har med mig. Och numera kan oftast också komma över en hyrbil i samma prisklass som en tågbiljett - många gånger till och med billigare än så.
Till sommaren kommer det bli åtminstone tre bilhyror innan hösten kommer. Men ju fler gånger jag bokar bil, ju mer stör jag mig på hur de flesta hyrbilsfirmors hemsidor är uppbyggda. Priserna kan variera ganska rejält mellan olika firmor, men inte bara där. Priserna för exakt samma bil kan variera mellan olika kontor inom samma kedja. Iband kan det vara värt att betala lite mer för att inte behöva åka så långt när bilen ska hämtas eller lämnas. Men när man börjar prata åtskilliga hundralappar i prisskillnad blir det plötsligt något annat.
Hos hyrbilsfirmorna tycks man dock inte alltid fatta att man som kund gärna vill jämföra olika kontor. Kan jag spara någon tusenlapp eller mer genom att åka några stationer till med tunnelbanan är jag oftast villig att göra det. Men det går inte att gå in på en hemsida och bara söka på "Stockholm" och sedan få upp priser för de kontor som finns i stan med omnejd. Nej, istället måste jag söka på varje kontor för att se vilka priser de kan erbjuda.
Nu inför sommaren vet jag inte hur många gånger jag bokat om respektive hyrbil bara för att jag (vissa gånger av en slump) upptäckt att ett annat kontor erbjuder exakt samma bil till ett avsevärt lägre pris.
Detta må vara ett ilandsproblem utan dess like, det erkänner jag gärna. Men det är ändå ett system som innebär bra mycket merjobb för mig som kund - men som borde vara ganska enkelt för hyrbilsföretagen att åtgärda. Något enstaka företag har kommit på idén, men de är mer undantagen som bekräftar regeln än någonting annat...
 

 
Bil(d)en lånad från Clipart Library
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow