Ledig dag i vårsolen

Det har blivit lite av ett avbräck i en annars hektisk vardag. En dag ledigt utan något inplanerat, vilket inte alltid är så vanligt. Jag är ibland lite för duktig på att åta mig saker och ting, ofta med konsekvensen att almanackan har tenden att bli rätt fullklottrad.
Först hade jag tänkt ha en riktig slappardag, bara stiga upp och komma i ordning för att sedan se Sveriges match mot Slovakien klockan 12. Men när jag såg temperaturen stiga på termometern och hur vårsolen strålade utanför fönstret, hade jag helt enkelt inte samvete att bara sitta inomhus hela dagen.
Istället blev det en vända in till stan, där jag väldigt effgektivt betade av några ärenden och sedan gick till gymmet för en riktig genomkörare.
Jag råkar ju älska seconhand-butiker och kunde inte motstå en vända förbi en av mina favoritbutiker på Södermalm. Och det hör ju till ovanligheterna att jag kommer iväg tomhänt från en sådan butik. Just den här butiken är lite festlig. De har nämligen ingen som helst uppfattning om sakers värde - med resultatet att vissa ting går för hutlösa priser, medan man andra gånger kan göra minst lika hutlösa fynd till underpris. Den här gången gjorde jag dock ett hyffsat fynd. Vi har länge behövt extrastolar, något vi påmints om varenda gång vi haft besök. De vi haft har blivit slitna och vingliga och varit länge för soptippen sedan länge. Och just idag hade man fällstolar i okej skick till salu. Så det blev fyra stycken att släpa hem, liksom ett antal nya skålar (som man aldrig kan ha för många av enligt mig).
Det sluta faktiskt med taxi hem, det blev för mycket att släpa med stolar och träningsväska. Nu känner jag mig sådär lagom och härligt trött i kroppen som man gör efter att ha tränat ordentligt. En kväll framför TV:n väntar innan jobbet drar igång imorgon bitti igen.
 

 
Södermalm idag
 
 
 

 
Textbilden lånad av Johanna Andersson
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow