Se lugnet svepa in i vikens famn...

Äntligen har i alla fall sommarvädret kommit tillbaka till Söderhamns skärgård. Gårdagens regnoväder var säkerligen välbehövligt med tanke på att man pratat om vattenbrist och så, men det är inte särskilt kul att åka båt i ösregn.
Att väl vara på plats här ute i oväder är rätt mysigt, men jag undviker gärna att ge mig ut på sjön om jag inte absolut måste.
Men idag har solen tittat fram och temperaturen i stugan har faktiskt tagit sig upp till 20°. Viss skillnad från de knappa 13° som rådde inomhus när jag kom ut igår kväll.
Visserligen har det i skrivande stund börjat blåsa rätt duktigt istället. Men nu är jag ju på plats här ute så nu kan vädergudarna få härja bäst de vill.
Förutom personalen i vandrarhemmet, är det bara folk i en stuga till av de 35 sommarstugor som finns på ön. Det är en nästintill magisk känsla i att ha en hel ö nästan för sig själv. Många skulle säkerligen på lappsjuka på nolltid, men jag kan inte annat än bara njuta av lugnet och tystnaden som uppstår. De enda ljud jag hört under dagen är vågskvalp och skriandet från måsarna. Förutom trippandet från min lurviga lilla systerson (hunden på bilden nedan) när han går över golvet.
Ibland tänker jag att det kanske är just så här livet borde vara ungefär hela tiden. Att kunna pendla mellan stan och landsbygden lite som man vill, att själv kunna lägga upp sin tid, att inte ha en massa måsten som ständigt förgöljer en. Det enda som faktiskt stoppar en från den typen av tillvaro är väl ekonomin - åtminstone om jag ska tala för mig själv. Det skulle väl vara idealiskt om man kunde jobba hemifrån en stor del av tiden, men ett sådant jobb har jag hittills inte lyckats få. Å andra sidan är det ju mycket man önskar, men som man aldrig kan få. 😉
För hur vackert Stockholm än är sommartid, är det otroligt skönt att komma ifrån storstan emellanåt. Inte minst den här tiden på året. Någonstans tror jag faktiskt inte att vi människor är skapta för att bo i städer trots allt. Det är bara någon form av konstruktion som kommit de senaste århundradena eftersom det är mer praktiskt så. Egentligen borde vi nog ha en bättre balans mellan stads- och lantliv för att må bra. Åtminstone merparten av oss. 😊
 
 
 
 

 
Textbilden lånad från The Telegraph
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
0 kommentarer publicerat i Dagbok
Taggar: jobb, semester, skärgård, sommar
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow