Semester light

Det är  typiskt, så jäkla typiskt! Sista tiden har det mer eller mindre varit strålande sommarväder, men givetvis medan jag har jobbat. I helgen har det varit ett helsike att försöka sova efter nattpassen med tanke på värmen.
Men nu när jag är ledig och faktiskt gjort mig ansträngningen att åka ut till sommarstugan i Söderhamns skärgård, då slår vädret om och det blir kallt och regnigt istället. Må så vara att regnet är välbehövligt med tanke på att man pratat om att det varit torka och brist på vatten. Men kunde inte regnet ha kommit förra veckan, eller väntat en vecka till?!
Nu är jag ledig en vecka och för en tid sedan bestämde jag mig för att göra premiär i sommarstugan denna vecka. Avresan var inplanerad till idag, för att ha någon dag på mig att packa och få med allting inför en vecka i skärgården.
Men dagen började dåligt, jag vaknade med ryggont och var för en stund tveksam till om jag skulle vara kapabel att köra 30 mil till kylan och fukten i Söderhamns skärgård. Ovanpå det, var det inte mycket till sommarväder. Termometern visade bara några få plusgrader och ute vräkte regnet ner. Men när ryggen sakta började mjukna och det onda ge med sig, fick det ändå bli att sätta sig i bilen och åka norröver. Regnet har hållit i sig hela dagen och det var bara åtta plusgrader när jag slutligen anlände till stugan tidigare ikväll.
Elementen har gått på max och stearinljusen fått utgöra ett komplement för att få upp värmen i den utkylda stugan från 1800-talets slut. Och slutligen har temperaturen sakta börjat närma sig en någorlunda dräglig rumstemperatur.
 
Sen har jag sedan en tid lovat att vara hundvakt åt den myckdet charmige lilla pudeln ni ser här nedanför. Och vad passar väl bättre för en stadshund än att få komma ut på grönbete i skärgården några dagar?!
Efter X antal timmar i bilen märktes det dock att han började bli lite otålig och när jag satte ner honom i en kall och regnig båt såg han måttlig road ut. Jag, som normalt sett är rätt varmblodad, tyckte också att båtfärden blev rätt kylslagen. Detsamma gällde den lilla pudeln, som såg rätt ynklig ut den sista stunden innan vi åkte in i hamnen på ön.
Men när han väl tycktes inse var vi hamnat, blev han snabbt sig själv igen och började busa och leka som vanligt. Framförallt sedan jag plockat fram lite hundgodis och några bollar att leka med...
 
Nu ska i alla fall jag och den lilla jycken njuta av några härliga dagar i den yttersta av Söderhamna skärgård. Oavsett hur vädret blir. En liten semester light, helt enkelt. På söndag bär det av tillbaka till storstan för att börja jobba igen, men fram till dess är det lantliv som gäller! 
 
Termometern när jag kom till stugan idag...
 

 
Desillusionerad systerson...?
 

 
FÖRSOMMARKVÄLL I SKÄRGÅRDEN
 
 
 

 
Textbilden lånad från Hernodh
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow