Svensk sommar

Som de flesta år har våren svischat förbi i en hejdrundrandens fart. Om bara ett par dagar går vi in i den första sommarmånaden - och jag själv har knappt hunnit fatta att det är mindre än en månad kvar till midsommar.
Det är med våren, lite som det är med advent, nämligen att det är lite härligare medan går och ser fram emot än när man väl är "framme". Det är lite härligare att se hur allt slår ut, hur det blir varmare och ljusare än när sommaren väl kommit. precis som att julförberedelserna under advent ofta är lite mysigare än själva julafton.
Jag har i alla fall haft klockren tur med mitt schema denna sommar. Var åttonde vecka är jag helt ledig enligt schemat - och har en sådan vecka kommande vecka. Sedan har jag nästa frivecka i slutet av juli, för att sedan ha en i september.
Så ikväll går jag på sista nattpasset av tre, sedan har jag något av en minisemester. Imorgon väntar lite packning och en anställningsintervju på eftermiddagen. Sedan bär det av till sommarstugan i Söderhamns skärgård på tisdag. Det börjar bli dags att få lite andrum och ladda om batterierna under några dagar.
Även om det skulle vara uselt väder hela veckan, är det en otrolig avkoppling att vara därute och bara koppla bort vardag och stadsliv under några dagar. Kanske skulle jag få kruppjuck om man satt instängd i stugan under flera veckors regn och kyla. Men under några dagar kan det rentav vara mysigt och avkopplande. Det är sällan jag känner mig så utvilad som efter några dagar i skärgården. Man kopplar verkligen bort allt och har inte en enda tid att passa. Vi har inte ens TV i stugan, så inte heller TV-tablåns tider behöver man passa.
Sen ska jag bara hem drygt två veckor så är det dags för midsommarfirande på samma ställe igen. Men det är ett flängande jag gärna gör. Nu ska jag i alla fall börja med ett sista nattpass och förhoppningsvis prestera någorlunda på anställningsintervjun imorgon!
 

 
Bilden lånad från Fokvet
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow