Vara om sig och kring sig

Jag brukar tyck att jag är duktig på att jämföra, vara kritisk och verkligen kontrollera saker och ting när jag ska köpa eller boka något lite dyrare. Som att köpa en dator eller boka en resa till exempel.
Ekonomisk som jag är, brukar jag med jämna mellanrum gå igenom min ekonomi och kontrollera om jag kan dra ner på några kostnader någonstans. Det kan vara att byta försäkringsbolag eller mobilabbonemang, placera om lån och en massa andra saker. Varje gång jag gör denna revidering brukar jag spara in runt 500 kronor per månad.
Men det gäller vekligen att vara om sig och kring sig och veta hur man ska gå tillväga för att utföra detta detektivarbete. Med internet är det avsevärt lättare förstås, minns ni hur det var så sent som på 90-talet när man fick ringa runt till olika företag, skriva listor med jämförande priser innan slutligen kunde ta ett beslut?
Nu kan man sitta nån timme vid datorn, söka på olika företag och se priserna direkt på skärmen. Det är lite av ett detektivjobb, man måste jha lite koll vad man ska söka efter och vara beredd på att det tar lite tid ibland. Men internet är ändå konsumentens bästa vän, åtminstone en av de bästa. Jag tycker nästan att det märks att konkurrens mellan olika företag ökat sedan internet kom och det blivit lättare för oss konsumenter att jämföra priser.
 

 
Bilden lånad från Publikt
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow