Vecka 19

En intensiv vecka börjar lida emot sitt slut. Inte en enda dag denna vecka har varit helt blank i almanackan, utan snarare tvärtom. Jag skulle egentligen varit ledig onsdag och torsdag, men i onsdags hade jag utbildning inplanerad genom jobbet och på sitt sätt gick ju hela dagen i och med det.
Torsdagen var desto bättre, den enda dagen denna vecka som inte blev jobbrelaterad. Jag tog en rejäl sovmorgon och eftermiddagen var jag barnvakt åt min älskade lilla systerson. För första gången på decennier fick jag utföra en hämtning på dagis, något som jag inte gjort sedan min yngsta kusin var liten för 15 år sedan...
Även om jag inte vill ha egna barn, går det inte att komma ifrån att det är otroligt mysigt med småbarn. Och min snart tvååriga systerson är ju världens goaste unge (enligt mitt tycke) som igår mer än gärna klängde runt sin morbrors hals på dagis innan det var dags att bege sig hemåt.
Idag skulle jag egentligen haft en filminspelning efter jobbet, men fick igår meddelande om att inspelningen ställts in på grund av sjukdom. I slutändan skönt på sitt vis, eftersom jag varit uppe sedan halv fem i morse. Det kommer istället bli lite träning (som jag slarvat alltför mycket med på sistone) innan det blir lite fredagsmys. Sedan kommer väckarklockan ringa vid halv fem både lördag och söndag denna helg. Det återstår att se hur mycket jag faktiskt orkar se av Eurovision song contest på lördag. Just nu är jag rätt skeptisk om jag ska vara ärlig, men det återstår att se. I år behöver jag åtminstone inte ha huvudbry över att Eurovision krockar med finalen i hockey-VM, något som ju ofta brukar vara fallet annars.
Men nu verkar i alla fall det schizofrena vädret från den gångna veckan i alla fall vara över - åtminstone om man ska tro SMHI. Och just nu vill jag verkligen tro dem! Att det kommer snö i mitten av maj är ju extremt, klimatförändringarna till trots. Men nu vill jag ha lite vårväder!!
 
Torsdagsmys framför hockey-VM
 

 
Bilden lånad från Brian Kenneth Swain
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow