Vecka 20

Söndagen denna vecka har gått i slapphetens tecken. Det blev en rejäl sovmorgon till strax innan tio, sedan har jag inte gjort många knop.
Solen har strålat från en klarblå himmel och termotern visat en temperatur på närmare 30° under större delen av dagen.
En av de största fördelarna med Bagarmossen ur just att man har nära till såväl stan som naturen eftersom det bara är några minuters promenad till Nackareservatet. Under vinterhalvåret bryr man sig kanske inte så mycket om närheten till naturen, då håller man sig i vilket fall helst hemma. Men nu under våren och sommaren blir det något annat. Badplatsen som ligger bara 20 minuters promenad härifrån var väldigt välanvänd idag, trots att vi inte ens kommit in i juni än.
Jag badade visserligen inte idag, men har tagit en långpromenad genom Nackareservatet idag - och kryssat mellan träd, söndagsflanörer och sollapande människor. Vi svenskar byter verkligen personlighet några gånger per år. Under vinterhalvåret går vi inte utanför dörren mer än vad som är absolut nödvändigt. Men nu under våren och sommaren går vi inte in mer än vad som är absolut nödvändigt. Och i Nackareservatet märks detta syndrom av extra väl.
För min egen del skulle jag aldrig trivas med att bo inne i city, jag skulle få klaustrofobi på nolltid. Jag har bott centralt i städer som till exempel London, där man till och med har enorma parker central belägna. Men jag skulle fått kruppjuck om jag bott så permanent. Och exakt samma sak hade jag känt om jag bott i centrala Stockholm. Däremot har jag mer än gärna närhet till centrala Stockholm, det nekar jag inte till!
Och just denna soliga söndag i slutet av maj nyttjade jag min närhet till naturen och tog en promenad på en dryg timme i Nackareservatet. I grunden hade jag tänkt mig att träna idag, men hade verkligen ingen lust att stänga in mig på ett svettigt gym eller en fuktig simhall med tanke på vädret.
 
Egentligen skulle jag varit ledig hela helgen denna vecka, men blev inkallad på övertid igår. När väckarklockan ringer 04:20 en lördagsmorgon är det inte direkt så att man jublar, det tänker jag erkänna direkt. MEN när löne kommer nästa månad kommer jag jubla desto mer. Med OB och allt jobbade jag 12 timmar igår för runt 400 kronor per timme, så till semestern kommer de pengarna sitta bra.
Som jag ser det, ska det löna sig att jobba extra eftersom man faktiskt hoppar in på sin lediga tid. Och hos de allra flesta arbetsgivare är det ju faktiskt så att övertid lönar sig väldigt bra ekonomiskt.
Från början hade jag tänkt mig en lugn helg, där den största ansträngningen skulle bli några timmars träning någon av dagarna. Nu blev det jobb under lördagen och en timmes promenad under söndagen i stället. Och det är väl en helg man ändå får känna sig rätt nöjd med trots allt.
Den gångna veckan har varit rätt intensiv egentligen, så på något sätt hade jag behövt även lördagen ledig. Men när möjligheten att jobba dök upp hade jag svårt att säga nej. Det finns alltid hål att fylla när det gäller pengar, så jag brukar inte vara den som säger nej när det kommer till övertid.
På schemat den kommande söndagskvällen står - förstås - finalen i hockey-VM mellan Sverige och Kanada. Normalt sett är jag ingen sportnörd på något vis, jag nästan avskyr sport. Men just hockey-VM följer jag glatt, i synnerhet Sveriges matcher. Just de timmarna Sverige spelar i VM eller vinter-OS är praktiskt taget heliga och jag överväger nästan att slå av telefonen när matchen börjar.
I år har Sverige spelat bra - vi har ju trots allt kommit till final. Men jag har verkligen stört mig storskaligt på cmores sändningar, eller rättare sagt på deras val av kommentatorer till mellansnacket vid pauserna. I studion har det suttit två män och en kvinna, varav den sistnämnda helt uppenbart slunkit in för att kanalen velat att det ska var jämställt i rutan. Jag är på alla sätt för jämställdhet, men här är det så uppenbart att kvinnan suttit där för syns skull. Framförallt med tanke på att hon inte fått en syl i vädret och de två männen i studion så uppenbart och samstämmigt totalt nonchalerat/dissat henne - vad hon än har sagt. Det har stundtals blivit riktigt pinsamt och genant när man märkt hur hon faktiskt försökt helhjärtat att göra ett bra jobb, medan männen totalt förbisett vad hon sagt och fortsatt prata om sitt. Jag har vissa gånger varit på väg att slå av TV:n under pauserna för att det blivit så pinsamt. Det har varit så uppenbart att männen inte tyckt att kvinnan inte haft något där att göra, att det faktiskt blivit pinsamt.
 

 
Eftermiddagen har spenderats på balkongen med kaffe och tidningar...
 

 
Textbilden lånad från TrollbottomMorran
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow