Döden döden

Senaste nätterna har jag plöjt igenom serien Meltzer & döden på TV3. Ganska makabert ämne på sitt vis att göra en serie om döden, men det var samtidigt en serie som gjorde en ganska varm i kroppen att se.
Största anledningen till att jag såg serien från första början var att jag är med i sista avsnittet. När jag ställde upp i programmet, hade jag inte någon riktig aning om vad jag skulle vara med i, utan tyckte nästan idén lät lite larvig. Men nu när jag sett den har jag radikalt ändrat uppfattning.
Döden är ju något som människan grubblat över under hela sin existens. Och serien väckte minst sagt en del tankar kring ämnet, även för mig. Jag brukar inte tänka så mycket på döden, mer än att den kommer när den kommer.
Men visst filosoferar man emellanåt kring den, det gör nog alla. Vad som händer efter döden och om man lever vidare i någon annan dimension. Personligen skulle jag inte påstå att jag är rädd för döden. Skulle jag få besked att jag kommer dö snart skulle jag förmodligen inte känna rädsla, men snarare en sorg över att det skulle vara alldeles för tidigt. För säga vad man vill om döden, men det är jäkligt definitivt.
Mest funderar man nog kring vad som händer; om allt bara är slut eller om man hamnar någon annanstans. För min egen del är det nog mest en förhoppning om att det inte bara är över, att det faktiskt fortsätter någonstans. Jag vill liksom inte att det bara ska vara slut. Det är inte utan att man ibland kan ana en nyfikenhet kring vad som faktiskt väntar den dag det är dags. Inte så att jag längtar efter döden - tvärtom - men det ska på något väldigt makabert sätt bli lite spännande att de vad som faktiskt sker.
 

 
Bilden lånad från Wallpaper mania
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow