Frisläppt

Det är med viss degighet i skallen man vaknar upp framåt dagen efter att ha avverkat ett antal nattpass på jobbet. Må så vara att jag inte har något emot nätterna på jobbet, men seg blir man.
Det börjar märkas att hösten övergår till vinter, inte minst nattetid. Senaste nätterna har jag sett saltbilarna åka i skytteltrafik längs Klarastrandsleden från fönstret på jobbet och det har minst sagt varit kylslaget när jag gått till och från tunnelbanan. Mer och mer känns det som en tidsfråga innan snön kommer. Då känns det extra skönt när man avslutat ett nattpass och kan krypa ner i sängen.
Under våren och sommaren brukar jag sova lite halvdant på dagarna, men nu när det är mörkt och kallt ute när man lägger sig på morgonen, sover jag som ett litet barn efter avslutat nattpass. Det är på gränsen till svårt att ta sig upp ur sängen frampå eftermiddagen.
Nu väntar i alla fall en vecka med annat än arbete. En av fördelen med skiftgången är ändå långledigheterna, något som man inte har förmånen att ha om man har kontorstider. Sen har jag å andra sidan en tendens att planera in en massa saker under mina långledigheter, så oftast svischar de förbi en jäkla fart utan att man ens hinner blinka.
Den här veckan är det inte så hemskt mycket som väntar dock, bortsett från en filminspelning på onsdag. Statistrollerna har börjat komma ganska tätt numera, med inspelningsplatser på ganska udda ställen. Det har till och med kommit till den punkten att jag gått med i en bilpool för att lättare kunna ta mig runt till de olika inspelningarna. På onsdag ska jag ta mig till något litet ställe utanför Halstavik, en körning på drygt 1,5 timme enkel väg.
 

 
Bilden lånad från Dayviews
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow