Google Adsense

Vissa saker kan verkligen få mig att se rött, få mig att bli riktigt, heligt förbannad. En av dessa saker är nonchalanta företag - framförallt när det är större företag som missbrukar sin position när det kommer till deras kundkontakter eller samarbeten.
Google är just ett sådant företag. Sedan flera år har jag haft Googles reklamannonser på min blogg och även om jag inte har jättemånga besökare på bloggen, har jag med tiden sälkerligen dragit en slant till Google genom annonserna.
När jag häromdagen loggade in på mitt Google Adsense-konto, möttes jag av felmeddelandet nedan. Jag bara gapade, mest för att jag inte hade en aning om hur jag förväntades göra för att åtgärda det hela. Grejen är dessutom att mina relativt små intäkter från annonserna redan påverkats, eftersom de plockats bort från bloggen då jag inte vet hur jag ska göra för att lägga till mitt användar-ID, så som felmeddelandet säger att jag ska göra.
Som jag ofta gör när jag blir ställd inför något, började jag söka på nätet för att se om det gick att hitta någonstans hur jag skulle lösa det hela. Men ingenstans fanns informationen att hitta. Och tror ni Google har någon form av kundtjänst eller liknande man kan vända sig till? Nej, givetvis inte. Däremot kan man ansöka om att få ta del av en kundtjänst via e-post - men då måste man via annonserna dra in en viss summa per vecka. Något jag "givetvis" inte når upp till. Med andra ord får jag ingen hjälp med att fixa det hela.
Men situationen gör mig rosenrasande, av den principen att alla kunder/samarbetspartners egentligen borde vara lika mycket värda, oavsett vilka enskilda intäkter de arrenderar. Resonemanget är nämligen detsamma som om en storbank enbart skulle släppa in de kapitalstarka kunderna på sina kontor med motiveringen att det är dem de livnär sig på. Medan de flesta banker förmodligen skulle gå omkull direkt om det inte vore för oss låg- och medelinkomsttagare.
Google känner förmodligen att de bara har ett intresse i att hjälpa dem som drar in störst klumpsummor pengar, men skulle förmodligen omgående känna av förlusten om alla mindre hemsidor slutade visa deras annonser. 
Nu har jag mejlat Blogg.se, den plattform där min blogg rent tekniskt ligger, och de har lovat att se till att det kommer börja fungera igen inom kort. Men utan deras hjälp hade jag inte fixat detta, eftersom Google inte ställer upp. Hade det inte varit för att Google Adsense är det i särklass mest lönande sättet att ha annonser på sin blogg, hade jag plockat bort annonserna vid det här laget. Tyvärr sitter man ju rätt rejält i deras klor i det här läget, något som nästan känns förnedrande.
 
 

 
Bilden lånad från Vocedu online
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow