Insamling: Bloggare mot cancer

Den andra september 2014 fick jag det besked som satte hela min tillvaro i gungning. Av en slump hittade man en tumör i ryggmärgskanalen i mina nacke. Det onda i nacken, den nedsatta rörelseförmågan i armarna och orkeslösheten, som tidigare varit vitaminbrist, en sträckt muskel eller diskbråck beskrevs plötsligt som allvarligt och akut även om tumören i sig skulle visa sig vara ofarlig. Läget där tumören satt gjorde att nerverna som ledde från hjärnan ut i kroppen (det vill säga i stort samtliga nerver i kroppen) klämdes åt av den växande tumören i nacken. Satt den kvar, skulle viktiga kroppsfunktioner förr eller senare en efter en börja slås ut. Förmodligen skulle andningen bli drabbad först och mycket pekade på att jag med andra ord skulle kvävas till döds. Så det var inte mycket att diskutera: tumören skulle bort och det pronto.
Den 20 september samma år var det dags för inskrivning på neurologiska kirurgmottagningen på Karolinska sjukhuset i Solna. Det var en dag då det efter annat soldränkt och varmt september ösregnade från morgon till kväll. Taxin fick kryssa mellan stora vattenansamlingar och hade svårt att sig fram i vattenmassorna.
Efter en fem timmar lång och mycket smärtsam operation var tumören slutligen borta. Nu följde månader av tuff rehabilitering innan kroppen återigen fungerar någorlunda efter operationen. Men fortfarande, tre år senare, har jag nedsatt känsel och finmotorik i vänster kroppshalva - vilket påverkar såväl vänsterhanden som balans och ork. Det gör att jag bland annat inte längre kan spela gitarr, något som jag efter många år av tankar som "jag gör det sen" faktiskt lärt mig bara åren innan operationen. Nu står min gitarr i ett hörn och samlar damm i hopp om att mina händer så småningom kan hantera den igen.
 
Jag överlevde, men inte alla har den turen. Därför startar jag denna insamling för att få in pengar till forskning kring cancer och vård för de drabbade. Både för att man ska kunna få vård i ett så tidigt skede som möjligt, men också för att färre ska dö och framförallt för att färre ska drabbas överhuvudtaget.
Du behöver naturligtvis inte vara bloggare för att skänka pengar till insamlingen. Tvärtom, ALLA är välkomna med valfritt belopp. Men jag har en liten utmaning till er alla! Målet är nämligen att samla in 100.000 kronor innan slutet av 2018, det vill säga senast 31/12 2018. Skänk en slant och - OBS: minst lika viktigt!! - klicka på like för detta blogginlägg! För varje like jag får för det här inlägget kommer jag nämligen skänka 10 öre till samma insamling. Kan vi tillsammans nå målet på 100.000 kronor under de närmsta 13 månaderna?! Då måste vi hjälpas åt och det rejält - med start idag!
 
Insamling hittar ni här och jag behöver er hjälp för att sprida inlägget och insamlingen! Länka på era bloggar och andra sociala medier, tipsa släkt och vänner inför julen om ett välgörande alternativ till dyra julklappar, sprid behovet av att få in pengar till cancerforskningen och vård av dem som drabbas.
Och jag lovar er; jag kommer vara efter er med blåslampa för vi tillsammans ska få ihop de här pengarna!
 

 
 

 
Bilden lånad från FN
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow