Löjeväckande

Att man ska ha ett rejält lager skinn på näsan när man befinner sig på internet är nog ingen nyhet för någon. Inte minst som bloggare lär man sig det rätt snart, oftast den hårda vägen. Alla bloggare har garanterat fått sin beskärda del av näthat genom otrevliga och många gånger hotfulla kommentarer.
Jag brukar oftast gallra bland de kommentarer jag får och ta bort de allra otrevligaste. Till vissas stora förtret visserligen, men jag vill inte bidra till näthatet genom att sprida det via min blogg.
Oftast är jag rätt frikostigt och det ska rätt mycket till för att en kommentar ska nekas. I och med att man följer andra bloggar, inser man att det finns totalt olika sätt att resonera kring detta. Alltifrån bloggare som tillåter vilken jargong och språkbruk som helst i kommentarsfältet - även rena hot - till dem som nekar kommentarer som är hövligt och schysst formulerade men man kanske inte riktigt håller med varandra i sak.
Båda sidorna kan reta mig ganska rejält, även om det givetvis är upp till var och en hur man modererar sina kommentarer. På många bloggar tillåts regelrätta hot och personangrepp, visserligen är bloggaren inte ansvarig rent juridiskt så länge kommentarsfunktionen inte är modererad. Men oavsett det juridiska ansvaret hjälper man ju näthatet att spridas genom att inte ta bort de värsta kommentarerna. Och det är nog också den sidan av det hela som stör mig allra mest. Inte för att jag egentligen tar åt mig, men det känns bara så fel att sprida hat på detta vis.
 

 
Bilden lånad från NDW
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow