Det gåtfulla folket

Statister är ett minst sagt uthålligt släkte. För en minimal lön ställer man upp på långa arbetsdagar i ur och skur då man ständigt är ajour och ständigt alert. Det är korta varsel, ändrade planer och ibland långa resvägar till inspelningsplatserna.
Det är ingenting man blir rik på, knappt ens att leva på. Oftast är det några hundralappar man får i lön för en hel dags arbete. För de flesta är det mer en hobby som man kanske kan tjäna en liten slant på som ren bonus.
Tanken slog mig nästan igår, när jag ställt upp på en filmning som ägde rum ute i Roserberg. Vi var utomhus merparten av dagen och alla som var utomhus i Stockholm igår vet hur kallt det var. Efter ett par timmar var man stelfrusen från topp till tå - och samtidigt innerligt glad att det ingick i rollen att springa fram och tillbaka efter en gata. De korta språngmarscherna var väl det som gjorde att man inte frös ihjäl...
Samtidigt är det just mest för att det är kul som man ställer upp som statist. Att det sedan ger några kronor extra i plånboken är ju bara ett plus. Vissa månader blir det flera uppdrag, sedan kan det gå veckor utan att man blir tillfrågad. Men det ger lite extra variation i vardagen att komma iväg och göra något annat emellanåt.
 

 
Bilden lånad från Forbes
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow