Lufthansa

En dryg månad tog det Lufthansa att ersätta den väska som gick sönder i deras bagagehantering när vi flög till Mallorca den åttonde september. Bland det första jag gjorde när vi anlänt och några timmar efter landning fick vårt försenade bagage utkört till vårt boende var att gör en reklamation till Lufthansa.
Ombord på respektive plan var servicen oklanderlig. Bra mat, trevlig besättning och fräscha plan. Men bagagehanteringen torde man faktiskt se över. Det var inte så att vi själva bokat resans olika etapper och valt de korta mellanlandningarna i Frankfurt, det var deras egen hemsida som föreslog respektive rutt. Med andra ord tog vi förgivet att de hade rutiner för att hantera bagaget under den tiden även vid förseningar.
Men både på dit- och hemresan försenades bagaget - och dessutom förstördes min resväska till oanvändbarhet. Så den rutinen har man uppenbarligen inte, vilket är förvånande för ett så pass stort flygbolag.
Häromdagen kom dock en avi som sa att jag hade ett paket att hämta ut. Jag blev lite förvånad eftersom jag inte beställt någonting på länge. Men i den enorma kartongen återfanns en resväska relativt lik den väska som Lufthansa förstörde.
Jag är nöjd med att man ändå körde ut det försenade bagaget så pass snabbt som man ändå gjorde på ditresan och när vi kom hem. Jag är nöjd med att man slutligen också ersatta väskan med en ny, snarlik den som gick sönder. Men det känns långt ifrån okej att bagaget försenas två gånger i rad och det är inte okej att det ska ta fem veckor att ersätta den förstörda väskan. Jag reser inte så mycket att jag behöver en stor resväska särskilt ofta, men det finns säkert de som gör det. Och då hade det förmodligen ställt till det behöva vänta fem veckor.
De här väskorna är rätt dyra, den som gick sönder för mig kostar i nyskick cirka 2 000 kronor. Så det är ju inte så att man springer iväg och köper en ny väska i väntan på den man ska få i ersättning...
 
Nu är det hela i alla fall löst, men jag kommer nog tänka till både en och två gånger innan jag köper en ny biljett hos Lufthansa igen. 
  

 
Bilden lånad från Spiegel online
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow