Öppettider

Man blir snabbt bortskämd med sådant om är bekvämt. När jag växte upp i Hudiksvall var affärerna knappt öppna alls på helgerna. På helgerna stände de flesta butikerna vid 2-3-tiden - och i princip ingen hade öppet på söndagarna. Men man fick vardagen att fungera i alla fall på något jäkla sätt.
Sedan jag flyttade till Stockholm strax innan millenieskiftet har jag mer och mer vant mig vid butiker som är öppna till 16-17-tiden på såväl lördag som söndagar. Till och med i Bagarmossens lilla centrum har de flesta butikerna öppet sju dagar i veckan.
I fredags fick jag meddelande om att mina nya glasögon kommit och eftersom jag var upptagen på lördagen såg jag fram emot att hämta glasögonen idag, på söndagen. Jag tog liksom förgivet att även optikern har öppet då.
Men ack så jag bedrog mig, just den här optikern ville visst vara ledig på söndagarna. Och min första reaktion när jag vände utanför den stängda butiken var att jag blev irriterad över den dåliga servicen. Men irritationen gick över rätt fort när jag insåg att det nog mer var besvikelsen över att jag inte fick ut mina nya glasögon som planerat som gav sig tillkänna. Snabbt kände jag mig ganska bortskämd som blev irriterad över att en butik inte har öppet på en söndag. Trots allt är det inte värre än att jag går förbi optikern imorgon efter jobbet...
 

 
Bilden lånad från Ginza
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow