Schizofrent beteende

Våra känslor kan spela oss rätt stora spratt och göra att vi beter oss rätt irrationellt, rent idiotiskt vissa gånger. Det är nog många av oss som någon gång gjort saker vi inte riktigt kan förklara.
Mer störande är det när man istället blir utsatt för detta beteende. Jag har nog varit relativt förskonad, men några få tillfällen blir lite paff över hur vissa beter sig.
Börjar vi med mitt första förhållande (här), trodde jag någonstans att hon aldrig mer ville veta av mig. Med tanke på vilket svin hon ansåg att jag var (vilket jag i och för bara var i hennes förvirrade fantasivärld, men det är en annan historia), borde hon hata mig. Men lik förbaskat är det inte många månader sedan det kom en vänskapsförfrågan på Facebook.
Jag bad henne illa kvickt att mer eller mindre dra till något varmt ställe när jag såg vänförfrågan. Svaret tillbaka var att hon bara ville säga hej, vilket jag faktiskt inte riktigt tror på. För någonstans har det genom åren funnits en gnagande oro att den här personen ska höra av sig igen. Just för att hon är hon, en ganska irrationell person - och trots att hon uppenbarligen anser att jag är en så hemsk person. Men med åren har oron avtagit och jag trodde nog inte riktigt att det skulle komma en vänförfrågan 18 år efter att vår relation tagit slut.
Men så kommer man osökt in på nästa person med nästan minst lika märkligt beteende. Jag orkar inte dra hela historien ytterligare en gång, men den återfinns i sin helhet här och här. Nu talar vi också om en person som gjorde sitt yttersta för att sinka vår relation. När den tog slut, bönade hon och bad om att det skulle bli bra igen - vägrade att lyssna när jag bad henne sluta höra av sig, trots att jag bytte till hemligt telefonnummer och hotade med polisanmälan.
När hon till sist insåg att loppet var kört, bytte hon taktik totalt. Plötsligt blev det smutsigt och hon började sprida rykten om att jag skulle vara alkoholist och tablettmissbrukare. Bland annat. När jag skrev ett argt mejl till henne om detta, kom det mer eller mindre regelrätta hot tillbaka. Och nu slutade det också med en polisanmälan, även om den inte ledde någonstans.
Månaderna har gått och jag har inte hört något ifrån dessa två donnor. Fram tills jag insett att den sistnämnda faktiskt följer min blogg - och inte särskilt diskret. På något vis vill hon tydligen ändå ha koll på den alkoholiserade tablettmissbrukare som hon varit tillsammans med några månader för ett antal år sedan.
 
Nu fattar jag visserligen att min blogg inte är särskilt svår att hitta, den ligger ju helt öppet på internet. Och det är säkert flera av både mina vänner och ovänner som läser den, oavsett om jag vet om det eller inte. Jag avgör ju dessutom själv vad jag lägger ut. Sådant jag inte vill att någon ska veta om, lägger jag givetvis inte ut det på internet.
Men det blir liksom lite komiskt när någon går från att uppenbarligen hata mig, hota med våld och påstå att jag är ett riktigt jäkla svin till att plötsligt vara väldigt intresserad av mina förehavanden - och dessutom inte vara särskilt diskret med det. Det blir rentav något patetiskt över det hela. Framförallt med tanke på att vederbörande gift sig och skaffat barn sedan vi gjort slut.
Personligen tycker jag inte det är obehagligt eller så, det blir mest en komisk situation som jag har lite roligt åt. Frågan är hur medveten hon själv är om hur det hela verkar med detta beteende? Allt vacklande fram och tillbaka mellan olika ytterligheter.
Själv har jag knappt ägnat henne en tanke sedan vi gjorde slut och fram tills de rykten hon spred om mig nådde mina öron. Efter att polianmälan mot henne lades ner har jag heller inte ägnat henne särskilt mycket tankeverksamhet och energi. Jag har liksom fullt med att leva i nuet och tänka framåt istället för att lägga energi på gammalt groll. Men vi har alla olika behov uppenbarligen. Sen är det intressant att fundera över vad som styr vissa beteenden, vad som gör att man beter sig på det här viset. Vad vill man uppnå? Vad tror man att man vinner på det? Kommer beteendet att förändra något? Eller söker man bara uppmärksamhet eller möjligen något nytt att sprida elakartade rykten om?
 

 
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow