Det ska va gôtt å leva

Det är svårt att inte bli för bekväm när man är på semester. Ibland önskar man sig nästan en sådan här tillvar för jämnan. Men alla som läst böckerna om Alfons Åberg vet ju vad hans mycket kloka farmor brukade säga - att om det var julafton varje dag skulle det ju inte vara kul till slut.
Just nu känns det dock rätt osannolikt att man skulle tröttna på boende i hotellsvit, hotellfrukost, dagliga restaurangbesök, fördrinkar och ständig sovmorgon. Men man kanske slutligen skulle tröttna på en sådan tillvaro, vad vet jag? I vilket fall skulle jag vilja ha en sådan här tillvaro lite oftare än vad jag har i dagsläget.
Tyvärr fårt jag erkänna att vi haft lite otur med vädret de senaste dagarna. Fram till i torsdags har vädret varit med ytterst enstaka undantag, men i fredags kom något som skulle kunna jämföras med ett monsunregn och som verkade lamslå hela Palma under några timmar.
Lördagen var något bättre, men fortfarande ganska kylig - åtminstone med medelhavsmått mätt. Det är fortfarande så pass varmt att man går i shorts och T-shirt/linne, men svettas gör man inte. Och solbrännan har nästan börjat mättas av lite.
Idag är det inte värst mycket bättre, men vi har insett att semester i Spanien inte enbart behöver vara sol och bad. Vi har nyttjat hotellet spaanläggning, simmat inomhus och badat bastu. Hade det varit 30° varmt hade man knappast orkat gå på stan särskilt mycket, men det har vi faktiskt orkat med sedan vi kom till Palma i fredags. Jag brukar oftast tycka att det är rätt jobbigt med höga temperaturer och luftfuktighet och snabbt bli på dåligt humör man ska gå på stan i sådant väder. Men nu har vi sett Palma grundligt och har nog sett det mesta som är sevärt här.
 

 
UTSIKTEN FRÅN HOTELLSVITENS BALKONG
 
 
 
 

 
Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow