Dubbelmoralens högsäte

Det är rätt festligt hur ett parti som SD hanterat anklagelserna om sexuella trakasserier de senaste dagarna. Jag är visserligen inte särskilt förvånad, men hanteringen visar ju vilken dubbelmoral som genomsyrar det här partiets politik och agerande.
Riksdagsledamoten Hanna Wigh säger sig ha blivit utsatt för ett ganska grovt sexuellt övergrepp av en partikollega och tillika riksdagsledamot, som tryckt upp ett finger i hennes underliv. Det hela ska ha skett i våras, men när Hanna meddelade Jimmie Åkesson och andra i partiledningen har det hela tystats ner.
Märkligt i ett parti som säger sig arbeta kvinnors trygghet i samhället.
Oj, förlåt! Jag glömde att det inte är en invandrare som är misstänkt den här gången, utan en vit man. Då är ju allt i sin ordning,. eller hur?! Det är när invandrarna kommer hit och begår brott som de vita männen har monopol på som det är på sin plats med ett fördömande.
Den misstänkte riksdagsmamnen har tagit en time out under utredningens gång, men det skulle inte förvåna mig om han får behålla sin plats i partiet även om det blir en fällande dom. SD:s uteslutningar av partimedlemmar som missköter sig är ju som bekant rätt godtyckliga, något som inte är så förvånansvärt när det kommer till ett populistiskt parti.
Jag tänker inte ge mig in i debatten om vem som pratar sanning i historien. Det är något som polisutredningen får visa med tiden. Det enda man får hoppas på är att bevisningen räcker om det är så att den misstänkte faktiskt är skyldig, det är ju just bevisbördan som är det svåra när det kommer till sexualbrott.
 

 
Bilden lånad från Metro
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow