Kort gästspel

Det blev ett kort, men intensivt gästspel i vardagen efter sommarsemestern. De knappa två veckor om gått har innehållit stundtals långa dagar och det har inte blivit många minuter framför den privata datorn.
Det har blivit både en del övertid på jobbet, en hel del träning och även en filmkinspelning. Förutom vanligt heltidsjobb och vardagssysslor förstås. Vissa gånger har man kanske en tendens att ta på sig alldeles för mycket, det tänker jag inte neka till.
Idag började dagen med en anställningsintervju för ett jobb jag sökt på Trafikverket. Och som alltid blir jag alltid lika nojjig när jag varit på en intervju. Jag analyserar verkligen alla svar jag givit, om jag kunnat uttryckt mig tydligare eller något lät helt galet. Det enda jag vet är jag varit på intervjuer som känts som att gått superbra utan att bli erbjuden jobbet, samtidigt som jag andra gånger varit besviken på mig själv efter intervjun men ändå fått ett jobberbjudande.
Men nu har jag bara en arbetsdag kvar innan nästa semester kommer. Vid lunchtid på fredag bär det nämligen av till Mallorca. Först blir det en vecka i Santa Ponsa och sedan fem dagar i Palma innan det är dags att åka hem till höstrusket igen.
Det kommer förmodligen bli en rejäl kontrast att komma från värmen vid Medelhavet och landa i ett kylslaget Stockholm i slutet av september. Åt det omvända hållet är det oftast inga problem att vänja sig, men att komma hem kan vara rätt tufft.
Fortfarande lever man ju lite på den energi man tankade med under ett veckor i Söderhamns skärgård i augusti. Men å andra sidan brukar det ju ta ungefär två veckor innan semestern är som bortglömd och det känns som att man aldrig varit borta. Just därför tänker jag hädanefter bara jobba två veckor i stöten för att sedan ha minst fyra veckors semester. 😁
Nädå, skämt åsido är det ju rätt orealistiskt för de flesta av oss. Men i år har jag fått till det skapligt får jag ändå erkänna. När jag kommer hem från Mallorca, jobbar jag ungefär tre veckor innan det bär av till Halmstad för kurs i två veckor. Även om jag inte direkt kommer vara ledig, så blir det i alla fall ett avbräck från vardagen.
 
 

 
Bilden lånad från Idiom
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow