Mallorca

Tiden går alldeles för fort när man har semester. Det verkar som att tiden speedas upp rejält om man jämför med när man jobbar. Nu är första veckan av knappt två på Mallorca avverkad och tiden har gått alldeles för fort, även om vi har hunnit med en hel del också.
Första kvällen fick lite smolk i bägaren när vårat bagage försvann. Vi hade mellanlandning i Frankfurt och bagaget skulle - förstås - skickas raka vägen till Palma. Vilket inte riktigt skedde. Förgäves väntade vi vid bagagebandet på flygplatsen utan att våra färggranna väskor gav sig till känna.
Slutligen gick vi till bagageservicedesken, där man snabbt konstaterade att vårt bagage blivit kvar i Frankfurt. Inklusive i stort sett alla våra kläder, mediciner, snus med mera, med mera. Jag förbannade verkligen mig själv, för hur många gånger har man inte fått det omtalat för sig att man ska packa handbagaget så att man klarar sig ett dagar utifall det incheckade bagaget kommer på villoväger. Jag vet det så väl. Med en kombination av viss charm och en stor dos övertalningsförmåga fick vi i alla fall personalen att gå med på att köra ut bagaget till oss redan samma kväll, när väskorna anlänt med nästkommande flight. Nu blev väskorna inte mer än några timmar försenade, men det var liksom svårt att slappna av innan man höll dem i sin hand. Som extra salt i såren gick dessutom min ena väska sönder i bagagehanteringen. Där har jag nu ett ärende hos Lufthansa och det verkar trots allt som att man kommer ersätta väskan - som ju ändå är värd närmare 2 000 kronor.
Men sen har vi passat på att njuta av värmen. Vi har tillsammans med en stor del av min familj hyrt ett hus i Santa Ponsa, där vi var totalt 15 personer som huserade runt. I morse åkte sällskapet hem, medan vi fortsatt till Palma för några nätter på hotell. Det blev en viss kontrast när vi blev 13 personer färre i morse och vi inväntade taxin för att komma till Palma. Vid ankomsten till hotellet hade vi dock bättre tur än med bagaget. Vi hade bokat en juniorsvit, men uppgraderades vid ankomsten till en vanlig svit. Så det känns nu riktigt lyxigt att sitta i det luftkonditionerade rummet med det pulserande medelhavslivet utanför fönstren.
 
På väg mot Valdemossa
 

 
Valdemossa
 

 
 
Viken i Santa Ponsa, där man också finner stranden.
 

 
Solnedgången häromkvällen
 

 
En del av den svit vi fick.
 

 
Textbilden lånad från Depositphotos
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow