På banan igen

Det är grosteskt vad man blir medtagen av en magsjuka. Nu var den jag råkade ut för visserligen extrem, så det är väl egentligen inte så konstigt att man är lite matt några dagar efteråt. De flesta vet hur man känner sig efter en vanlig magsjuka, men nu har jag varit matt i flera dagar.
Idag har det dock blivit en markant skillnad i måendet. Tröttheten är borta, jag känner mig inte längre så där "ruggig" i kroppen som man gör när man har en infektion i kroppen. Det enda jag verkligen känner av fortfarande är ett nästan omättligt vätskebehov. Kanske inte så konstigt efter flera dagars diarré, men samtidigt med konsekvensen att jag springer på toaletten stup i kvarten - dygnet runt.
Nu äter jag i alla fall i stort sett normalt utan att kroppen säger ifrån. Det är nästan förundrande vilken smaksensation den enklaste maträtt kan vara efter att man har varit mer eller mindre fastande några dagar. Till och med den annars så tråkiga sjukhusmaten kändes som en gourmetmåltid när jag fick något att äta för första gången efter den rejälaste fastan. Till en början fick jag ju inte ens dricka vatten, utan fick i mig all näring via dropp.
Jag har till och med orkat med en vända in till stan idag, även om det inte blev några långa promenader. Och till veckan ska jag nog vara på banan så pass bra att jag kan börja jobba igen.
 

 
Bilden lånad från Genetic literacy project
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow