På grönbete

Det är först när man varit sjuk och inspärrad hemma eller på sjukhus som man börjar uppskatta sådant som man annars har en tendens att ta för givet.
Jag minns hösten 2014 när jag var inlagd på rehabilitering efter min operation och efter mycket tjat fick till att ha en stol utanför mitt rum, där det fanns en pytteliten uteplats. Jag ville helt enkelt kunna gå ut och sätta mig ibland när det var fint väder. Då hade jag varit inlagd först på sjukhus och sedan rehabiliteringen i Solna i nästan en månad utan att knappt ha varit utanför dörren på hela tiden.
Nu har jag bara varit hemma någon vecka, men börjar redan känna mig rastlös och trippa runt på tårna i väntan på att kunna återgå till en normal tillvaro igen. Tröttheten sitter fortfarande i till viss del, men i övrigt kan jag leva som vanligt. Men det har varit en nästintill euforisk känsla att kunna komma ut och vara utomhus igen.
Normalt sett är jag inte mycket av en friluftsmänniska, det mesta jag kommer ut är till och från jobbet, tunnelbanan och liknande. Men att igår och idag kunna komma ut och faktiskt andas annat än unken lägenhets- och sjukhusluft är något minst sagt värt guld när man varit sjuk. Att kunna äta och dricka som vanligt, att känna att en sjukdom inte längre begränsar ens tillvaro är en märkligt fantastisk känsla. Även om man bara varit sjuk några få dagar.
Något som format även mitt vuxna liv, är barndomens förbud att titta på TV på dagtid. Det hör verkligen till ovanligheten att TV:n står på här hemma på dagtid, och de gånger det händer känns det som att man gör världens busstreck. Under de senaste dagarna har TV:n gått mer eller mindre oupphörligen från morgon till kväll och det har varit en märklig känsla. Jag har fått tiden att gå, jag har plöjt igenom mängder med serier och fått mig en hel del goda skratt. Men det har inte gått upp emot att kunna leva ett normalt liv. När jag nu kunnat göra några vändor på stan är det dock som att det hela fallit på plats igen på något märkligt vis... Att känna den friska höstluften, känna solen värma och så vidare. Det klår ganska mycket. :)
 

 
Bilden lånad från Kwaai
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow