Vemod

Imorgon är det dags. Dags att åka hem, Klockan ett går planet tillbaka till höstrusket i Sverige. Som alltid när man varit bortrest ett längre tag och haft det bra, är det alltid med en känsla av vemod som man börjar packa väskorna för att bege sig hemåt.
Att packa för att åka iväg och sedan sätta sig på flyget är en sak, då kan man stå ut med en lång flygresa och tunga väskor att bära på. Men på väg hem blir flygresan bara en transportsträcka, ett ont måste. Visserligen är det alltid något speciellt när man kommer till en flygplats, att känna hela atmosfären med ett sådant ställe. Åtminstone för en annan som åker utomlands på sin höjd ett par gånger par år.
Det är alltid kul att titta i butikerna, ta en fika eller drink nånstans och så vidare. Nu flyger vi dessutom buisnessclass, så vi har tillgång till flygplatsens lounge. Något som förstås att det gör aningen mindre att spendera tid på en flygplats. 
Visserligen har vi haft lite otur med vädret de sista dagarna av semestern. Även om det varit soligt en del av dagarna, har det inte varit påtagligt varmt. Så det har inte varit jättelockande att ha en regelrätt badsemester. Istället har vi haft lite mer stadssemester med café- och restauranbesök och även utnyttjat hotellets spaanläggning med bad, bastu och massage.
Ett måste om man kommer till Palma är förstås ett besök i katedralen, som började byggas på 1230-talet och tog 400 år att färdigställa. Även om man - som jag - inte är det minsta kyrklig eller troende så är katedralen sevärd och oerhört pampig.
Från och med imorgon kväll återstår att vänja sig av med en tillvaro där det största bekymret är vilken restaurang man ska välja till middagen på kvällen - och istället sköta alltifrån bäddning och städning till matlagning på egen hand. Det är alltid en lika märklig och konstig omställning, även om det brukar gå rätt bra i slutändan.
 

 
KATEDRALEN I PALMA
 
 
 
 
 

 
Textbilden lånad från Brainstretching
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow