Filminspelning

Att vara skådespelare måste vara ett av världens mest glorifierade yrke. Alla ungdomar som drömmer om att bli filmstjärnor som vuxna har ingen aning om hur slitigt det kan vara.
Som etablerad skådespelare kan givetvis filminspelningarna vara aningen glassigare än för statisterna. Men det är fortfarande nog så slitigt. Omtagning efter omtagning där man med samma inlevelse skall sätta replikerna samtidigt som man blir filmad ur olika vinklar. 
Och mellan tagningarna är det ofta lång och tröstlös väntan. Många gånger utomhus i ur och skur, oavhängigt om det regnar, snöar, är kallt eller stekande hett.
Men det är faktiskt en väldigt speciell värld. Ingen filminspelning är den andra lik och man får ju träffa otroligt mycket folk. Jag har börjat lära mig hantera väntetiderna mellan tagningarna och brukar alltid ha med mig dator och lite läsning. Det är till och med så att jag vissa gånger kan få riktigt mycket gjort under en filminspelning, alltmedan jag egentligen får betalt för att vara med på film. Det är många blogginlägg och mycket redovisning som blivit avverkade under de ibland timslånga väntetiderna under filminspelningarna de senaste månaderna.
För många, inte bara skådespelare, har filminspelningar någon form av livsstil. Och det är väl något sånt det har börjat bli för även mig. Sista tiden har det blivit en del flängande mellan olika inspelningsplatser, bokande av hyrbilar, omstuvning i kalendern och annat pusslande för att kunna vara med vid olika inspelningar. Vilket på sitt vis är en ganska rolig och spännande tillvaro.
 
Hyrbilen för gårdagens filminspelning.
 

 
Bilden lånad från Norrevent
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow