Eget företag

Det är smått festligt hur lätt det har blivit att ha "en egen verksamhet" på sistone. Jag har aldrig tänkt på det tidigare, det har ju säkerligen pågått ett tag. Men de senaste veckorna har tanken vuxit alltmer att ha någon form av verksamhet vid sidan av mitt vanliga jobb.
Sedan jag börjat ta en del statistjobb där jag fakturerat produktionsbolagen på arvodet har idén börjat växa sig allt starkare. Jag har insett hur lätt det numera är att ha en egen verksamhet och kunna tjäna några kronor extra. All fakturering går via ett företag som sköter all bokföring och ser till skatter och avgifter betalas in som de ska. Jag kan även få ut arbetsgivarintyg och täcks av ungefär samma försäkringar som vilken anställd som helst.
Så nu har en egen hemsida börjat ta form, där jag marknadsför mig själv framförallt som statist. Men några andra tjänster blir det också, framförallt sådant som jag själv tycker är kul att pyssla med. Det är ju få förunnat att kunna tjäna pengar på sin hobby, men förhoppningsvis är det vad jag kommer börja göra snart. En del marknadsföring kommer ju förstås behövas, men så är det ju alltid med en ny verksamhet.
Jag har väl inga förhoppningar på att kunna leva på den här verksamheten, men man vet ju aldrig. Tillsvidare är det i första hand lite extrapengar jag hoppas på och att kunna ha det hela som en bisyssla parallellt med mitt vanliga jobb.
 
För den som är nyfiken finns hemsidan här.
 

 
Bilden lånad från VK bloggen
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Jobb och arbetsmarknad
Taggar: företag, jobb

Minisemester

Det är så lätt att bli hemmablind och glömma bort hur mycket vackert det finns att se i Sverige. Oftast tänker man sig att man vill åka utomlands om man ska resa bort, medan det kan vara nog så härligt att åka nånstans i Sverige.
I veckan kom vi hem från några dagar i Vadstena till exempel. Två nätter blev det på Klosterhotellet med tillhörande mat- och dryckespaket. Och det blev minst sagt en lyckad vistelse i gulliga lilla Vadstena.
Maten var otroligt bra i hotellrestaurangen, med goda viner som var anpassade till varje rätt. Så fick vi ett stort rum med utsikt över Vättern. Just den där lilla vardagslyxen som man behöver någon gång ibland och få känna sig lite bortskämd.
Och just Vadstena Klosterhotell var en riktg lyckträff. Man har bevarat otroiligt mycket av den gamla interiören och inrett otroligt smakfullt. Dagarns i ända brann ljus runtom i de allmänna utrymmena och det fanns gott om lounger med soffgrupper att sitta i om man inte ville tillbringa tid på rummet. 
Och maten gick verkligen inte av för hackor. Vi hade trerättersmiddag med vinpaket båda kvällarna. Och på eftermiddagen fanns afternoon tea i en av loungerna. Man snålade inte med mängderna på portioner eller kakfat, så att ställa sig på vågen var liksom inte riktigt aktuellt när man kom hem. Första kvällen fick vi röding som var helt kosmisk och andra kvällen bjöds det på oxfilé som inte vara av denna världen. Minst ett av glasen som ingick i vinpaketet var äkta champagne - och man märkte verkligen att det fanns en tanke bakom kombinationen av mat och dryck.
En av dagarna strosade vi runt i Vadstena centrum, som var hur gulligt som helst. Man har bevarat många gamla byggnader och det kändes som perfekta platsen för inspelning av en Astrid Lindgren-film.
 
AFTERNOON TEA
 
 
RUMMET MED UTSIKT MOT VÄTTERN
 
 
 
 
 
STÄMNINGSFULL FRUKOST I DEN GAMLA FESTSALEN
 
   
 
DET MYSIGT INREDDA HOTELLET
 
    
   
 
STADSVANDRING I VADSTENA
 
    
 

 
Textbilden lånad från Emma kliniken
 

0 kommentarer
    Follow
publicerat i Dagbok

Någon som vill ha en autograf?

Det är alltid roligt när ett statistjobb leder till man syns extra mycket. Många gånger syns man bara i bakgrunden och vissa gånger måste man veta att det är jag för att överhuvudtaget kunna uppfatta att jag är med på film.
Men nu har jag börjat synas lite mer, vilket ju är jättekul. Idag hittade jag dessutom klippet här nedanför, som kommer från av de senaste filminspelningarna jag var på. Det är inte ofta man ens får repliker, men denna gång blev det lite annorlunda. Och jag kan förstås inte låta bli att dela med mig av filmklippet, för lite stolt blir man ju.
Sen är det alltid lika kul att se slutresultatet av en filminspelning. Regissör och filmmakare har ju oftast en bild av hur de vill att slutresultatet ska bli och dessutom gått igenom materialet från inspelningen. För en annan får man inte se särskilt mycket av resultatet innan det sänds eller kommer ut på internet. Det har varit många gånger som jag suttit bänkad i TV-soffan och febrilt försökt hitta mig själv på skärmen. Ibland syns man svepa förbi kameran lite snabbt, andra gånger har man sonika blivit bortklippt. Om man inte - som nu - får "huvudrollen" i en reklamfilm.
Oftast är ju dessutom den första lite större rollan svårast att få, när man sedan fått tillfälle att visa vad man går går det lite lättare. Det smått komiska med att få statistjobb brukar vara att det kan vara svackor på flera veckor då man inte erbjuds ett enda jobb. Sedan kommer ketchupeffekten, då man blir erbjuden som många roller att man tvingas tacka nej för att de krockar med varandra. Så har det varit sista veckorna för min del, jag har fått frånsäga mig flera uppdrag för att de krockat, samtidigt med fördelen att jag kunnat tacka ja till dem som varit bäst betalda.
 

 
 

 
Bilden lånad från Henshaws
 

 
0 kommentarer
    Follow
publicerat i Film
Taggar: Blocket, film, statist

Visa fler inlägg