Bagarmossen

Jag måste erkänna att jag blir alltmer förälskad i Bagarmossen, ju längre jag bor här. Från att ha varit en förort med dåligt rykte, har Bagarmossen gått alltmer till en "hipp" och rätt atraktiv förort. Det som jag insåg redan när jag flyttade hit för snart 13 år sedan, är det alltfler som börjar inse. Nämligen närheten till stan samtidigt som man har naturen precis runt knuten i form av Nackareservatet.
Och det är få förorter som lever och blomstrar så mycket som just Bagarmossen. Nya företag ploppar upp här och där - och det är aktiviteter överallt.
Må så vara att det är många "hipsters" som börjat bosätta sig i Bagarmossen och att det ibland kan kännas lite väl pretantiöst här, men man får helt enkelt det onda med det goda.
Nu har vi dessutom äntligen fått en "riktig" restaung i Bagarmossen. Tidigare har det mest varit hämtmat och pizzerior, men finns det en liten restaurang också - med riktigt bra mat. Det är nog det enda jag faktiskt saknat här tidigare. Ena pizzerian har visserligen sittplatser och rättigheter, men områdets alkisar har en tendens att ockupera pizzerian och det blir bärna ett visst skrålande och kacklande framåt kvällen. Så det är inte helt lockande att sitta sig där och äta alla gånger.
Nu har vi istället ett lugnt litet hak med god mat, trevlig personal och behaglig ljudnivå. Och som dessutom har den goda smaken att vara så lokal som möjligt; till och med smörknivarna är tillverkade av eleverna på en av skolorna i Bagarmossen.
Så trivselfaktorn i Bagarmossen har ökat markant i och med detta. Det ska nog ganska mycket till att för att jag skulle bestämma mig för att flytta härifrån, även om det blev inom Stockholmsområdet. Vi har ju tittat lite smått på något större, men det är inte helt lätt. I värsta fall får man nog lämna Bagarmossen och det kommer skära lite i bröstet...
 

 
Bilden lånad från Goosevision
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow