Eget företag

Det är smått festligt hur lätt det har blivit att ha "en egen verksamhet" på sistone. Jag har aldrig tänkt på det tidigare, det har ju säkerligen pågått ett tag. Men de senaste veckorna har tanken vuxit alltmer att ha någon form av verksamhet vid sidan av mitt vanliga jobb.
Sedan jag börjat ta en del statistjobb där jag fakturerat produktionsbolagen på arvodet har idén börjat växa sig allt starkare. Jag har insett hur lätt det numera är att ha en egen verksamhet och kunna tjäna några kronor extra. All fakturering går via ett företag som sköter all bokföring och ser till skatter och avgifter betalas in som de ska. Jag kan även få ut arbetsgivarintyg och täcks av ungefär samma försäkringar som vilken anställd som helst.
Så nu har en egen hemsida börjat ta form, där jag marknadsför mig själv framförallt som statist. Men några andra tjänster blir det också, framförallt sådant som jag själv tycker är kul att pyssla med. Det är ju få förunnat att kunna tjäna pengar på sin hobby, men förhoppningsvis är det vad jag kommer börja göra snart. En del marknadsföring kommer ju förstås behövas, men så är det ju alltid med en ny verksamhet.
Jag har väl inga förhoppningar på att kunna leva på den här verksamheten, men man vet ju aldrig. Tillsvidare är det i första hand lite extrapengar jag hoppas på och att kunna ha det hela som en bisyssla parallellt med mitt vanliga jobb.
 
För den som är nyfiken finns hemsidan här.
 

 
Bilden lånad från VK bloggen
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow