Minisemester

Det är så lätt att bli hemmablind och glömma bort hur mycket vackert det finns att se i Sverige. Oftast tänker man sig att man vill åka utomlands om man ska resa bort, medan det kan vara nog så härligt att åka nånstans i Sverige.
I veckan kom vi hem från några dagar i Vadstena till exempel. Två nätter blev det på Klosterhotellet med tillhörande mat- och dryckespaket. Och det blev minst sagt en lyckad vistelse i gulliga lilla Vadstena.
Maten var otroligt bra i hotellrestaurangen, med goda viner som var anpassade till varje rätt. Så fick vi ett stort rum med utsikt över Vättern. Just den där lilla vardagslyxen som man behöver någon gång ibland och få känna sig lite bortskämd.
Och just Vadstena Klosterhotell var en riktg lyckträff. Man har bevarat otroiligt mycket av den gamla interiören och inrett otroligt smakfullt. Dagarns i ända brann ljus runtom i de allmänna utrymmena och det fanns gott om lounger med soffgrupper att sitta i om man inte ville tillbringa tid på rummet. 
Och maten gick verkligen inte av för hackor. Vi hade trerättersmiddag med vinpaket båda kvällarna. Och på eftermiddagen fanns afternoon tea i en av loungerna. Man snålade inte med mängderna på portioner eller kakfat, så att ställa sig på vågen var liksom inte riktigt aktuellt när man kom hem. Första kvällen fick vi röding som var helt kosmisk och andra kvällen bjöds det på oxfilé som inte vara av denna världen. Minst ett av glasen som ingick i vinpaketet var äkta champagne - och man märkte verkligen att det fanns en tanke bakom kombinationen av mat och dryck.
En av dagarna strosade vi runt i Vadstena centrum, som var hur gulligt som helst. Man har bevarat många gamla byggnader och det kändes som perfekta platsen för inspelning av en Astrid Lindgren-film.
 
AFTERNOON TEA
 
 
RUMMET MED UTSIKT MOT VÄTTERN
 
 
 
 
 
STÄMNINGSFULL FRUKOST I DEN GAMLA FESTSALEN
 
   
 
DET MYSIGT INREDDA HOTELLET
 
    
   
 
STADSVANDRING I VADSTENA
 
    
 

 
Textbilden lånad från Emma kliniken
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow