OS i PyeongChang

Det är synd att SVT tycks ha givit upp kampen om att sända OS, det tycks varit samma sak de senaste olympiska spelen. Minns ni förra vinter-OS, när SVT endast fick visa stillbilder från tävlingarna? Det var nästan skrattretande när man såg SVT:s tafatta försök att ändå sända olika sportsammanfattningar utan rörliga bilder från tävlingarna.
I år har jag ännu inte sett några sammandrag på SVT, så vet inte riktigt hur deras sändningar är. Istället har jag betalat för en månads premium på kanal 5 så att jag kan se direktsändningarna av de grenar jag faktiskt vill se. Sommar-OS brukar jag högaktningsfullt strunta i, men vinter-OS är lite annat. Där brukar jag vilja se hockeyn och gärna lite skidåkning.
Sen är jag inte helt förtjust i att SVT inte sänder OS. På något vis tycker jag att hela idén med public service är att man ska vara så allsidig som möjligt och faktiskt kosta på sig att sända sådant som det är ett allmänintresse i att sända. Så även om jag inte är någon sportfantast, tycker jag faktiskt att OS hör till de evenemang man ska kunna följa på SVT. Precis VM i större sporter, Eurovision och liknande.
Självklart är det mycket pengar som ligger i att köpa in sändningsrättigheterna för ett OS, men det får det på något vis vara värt. Jag har råd att köpa en betalkanal för att se det jag vill se, men grejen med public service är - i mina ögon - att man inte ska behöva göra det för en sak som OS. Vill jag sen se andra, "smalare" utbud som SVT inte erbjuder är det en helt annan sak. Då får jag vända mig till någon betalkanal. Men de större evenemangen bör även finnas hos vårt public service-företag.
 

 
Bilden lånad från News.ro
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Kajsa:

Det blir ju tyvärr så här när melodifestivalen och hästhoppning tillåts äta upp ca 83% av SVTs budget.

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow