Vecka 6

Så börjar en intensiv vecka närma sig sitt slut. Kalendern har varit fulltecknad denna vecka och det är inte många timmar som varit fria under de gångna dygnen.
Förutom jobb har det avverkats såväl anställningsintervjuer som träning och en filminspelning. Intervjuer vet man ju aldrig hur de går, ibland tycker man att man gjort jättebra ifrån sig och blir ändå inte erbjudet anställning. Andra gånger tycker jag mig ha gjort bort mig totalt och ändå blivit erbjuden jobbet. Så jag har slutat ta ut något i förskott, utan låter dem som hållit i intervjun att göra bedömningen helt enkelt.
Men det är alltid kul att man kallas på intervju, det bevisar ju att man trots allt fortfarande är attraktiv på arbetsmarknaden. Sen håller jag inte riktigt med om vad någon sa på en intervju, att man ska se det som en seger att komma till intervju även om man inte får jobbet. Där dristar jag mig till att vara en dålig förlorare och tycka att man trots allt vinner ett guld, men förlorar ett silver. Det är alltid lika bistert att snubbla på mållinjen.
Jag har i alla fall överträffat mig själv och kört bil genom Stockholms stad i rusningstrafik. Trots mina 19 år i stan, skyr jag fortfarande att köra bil i stan som pesten. Med största sannolikhet är det ovanan att köra bil i storstand som gör det. Jag har ju aldrig ägt en bil och alltid åkt kollektivt inom Stockholm, så jag har liksom aldrig lärt mig att "hitta" med bil i stan.
Men igår var det dags för veckans filminspelning i Tungelsta och jag hade bara en timme på mig att ta mig från jobbet på Kungsholmen till inspelningsplatsen. Så det fanns liksom inte något alternativ till bil - och lägligt nog har bilpoolen jag är med i bilar i ett garage tvärs över gatan från jobbet.
Lite kul är ju att jag nu börjar bli efterfrågad för lite mer avancerade roller, på sista tiden har det liksom lossnat litegrann på den fronten. Senaste rollen var en ganska framstående roll i en reklamfilm, vilket även gällde förra filminspelningen. Och i och med att det blir lite mer avancerade roller, ökar förstås även gaget för varje inspelning. Även om pengarna inte är den största anledningen till att jag ställer upp som statist, så är det ett klart plus att man tjänar några kronor på sin hobby också.
 
Sen har jag tvingats inse att jag gjort en aningen udda viktresa denna vinter. Normalt brukar man ju gå upp lite i vikte över jul och nyår för att sedan gå ner igen. Men denna vinter blev nån miss i planeringen uppenbarligen. Vikten höll sig bra över helgerna, för att sedan gå upp oförskämt mycket i vikt efter helgerna. Det borde inte vara biologiskt möjligt egentligen, men jag lyckades. Så denna vecka togs beslutet att lägga om matvanor och att lägga ner än mer energi och tid på träningen.
Visserligen har träningen gått ovanligt bra denna vecka och orken och räckt ovanligt långt både på löpbandet och i simbassängen. Så närmsta tiden får man lägga manken till lite extra för att komma tillrätta med vikten. Målet har ju trots allt hela tiden varit att gå ner, inte tvärtom. Även om konditionen blivit markant bättre, så är det inte enda målet med träningen.
 

 
Bilden lånad från Kurvillan
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow