Skådespelartalang

Jag måste säga att jag är sjukt imponerad av skådespelare, inte minst dem som agerar på film och i TV-serier. Det måste vara ett av få yrken som har en glamourstämpel som ligger väldigt långt ifrån verkligheten.
Det är ofta långa dagar med oändligt många omtagningar av samma scen - och vid varje omtagning ska man ha lika stor inlevelse som vid första tagningen. De gånger jag varit med som statis vid olika filmningar har jag varit helt slut efter en arbetsdag och kan bara fantisera om hur skådespelarna känner sig.
Idag har jag själv fått prova på att just ha repliker, att ha "huvudrollen" i en reklamfilm. Det var inte många omtagningar och hela inspelningen tog totalt 1,5-2 timmar. Men svetten rann längs ryggen på mig och jag var helt slut efteråt. Men när regissören tyckte vi skulle ta omtagning fem i ordningen, var jag inte långt ifrån att börja känna mig lite trött på den korta scenen som skulle spelas in. Trots att jag ju vet att denna inspelning inte är någonting i jämförelse med de flesta andra filminspelningar.
Och jag fick mycket beröm och positiv feedback efter inspelningen, vilket ju kändes extra kul när det var min första roll med "riktigt" agerande och repliker. Jag var rätt nervös på väg till inspelningsplatsen, men blev väl bemött och omhändertagen så det tog inte många minuter innan jag började slappna av igen.
Och det är ju naturligtvis kul med filminspelningar och jag kan verkligen förstå charmen i att kunna försörja sig på att jobba med detta. Jag skulle själv inte ha något emot att kunna göra det, även om det nog är rätt osannolikt att kommer att bli så.
Nu får ni dock hålla utkik efter en man på kryckor under reklampauserna på TV framöver. Kanske är det då mig ni ser. 😉
 

 
Bilden lånad från Bleeding Cool
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow