Upprop: Fakturera Blogg esse när bloggen inte fungerar!

Nu har det gått lite drygt två månader sedan googleannonserna på min blogg slutade synas. Två månader utan intäkter på den blogg som jag lägger ner många timmars arbete på varje månad.
Absolut, det är ett helt frivilligt "uppdrag" som jag ägnar mig åt för att jag tycker att det är kul - och inte i första hand för att tjäna pengar. Men jag betalar extra för att ha en blogg som är fri från reklam jag själv inte tjänar några pengar på, för att istället lägga in reklam jag faktiskt kan dra in några kronor per månad på istället.
I grunden är det egentligen Google som ändrat sina användarvilkor och man måste ändra en massa grundläggande inställningar på sin hemsida för att reklamen ska synas. Men detta är saker som jag som bloggare inte kommer åt hos Blogg.se, den plattform där min blogg tekniskt ligger. Jag mejlade därför deras kundtjänst med frågan om man kunde fixa detta åt mig. Något man lovade att ordna så fort man kunde.
Men nu har som sagt tiden börjat ticka iväg och det har gått över två månader utan att något faktiskt skett. Det är inga jättesummor jag förlorar per månad, men det är ändå principen att bloggen ska fungera korrekt som gäller.
Till historien hör Blogg esses rätt långa historik av teknikstrul, där det tagit tid att åtgärda olika fel. Det har rört sig om alltifrån att bloggar inte syns och går att läsa via att man inte kunnat logga in eller uppdatera bloggen till att vissa specifika funktioner inte fungerat.
Och nu börjar jag ledsna. Riktigt rejält. Enda anledningen till att jag inte byter bloggportal är att jag legat på Blogg.se sedan 2009 och att det därmed är tusentals inlägg som måste flyttas om jag skulle ta det steget. Det vill säga ett väldigt stort projekt.
Därför har jag nu meddelat Blogg esse att jag kommer fakturera dem för uteblivna intäkter fram tills man åtgärdat det som gör att reklamen inte syns. Jag kommer även börja fakturera Blogg esse för alla andra fel som innebär ett inkomstbortfall för mig som bloggare - som när bloggen inte går att visas eller uppdateras. Om de kommer att betala fakturorna återstår att se, men de kommer åtminstone ha ett jobb att göra med bestrida den - med allt extraarbete som det innebär.
 
Jag vet att jag inte den enda bloggaren som upplevt teknikstrul med Blogg.se. Det är många som säger exakt samma sak. Därför uppmanar jag alla bloggare som tjänar pengar på sin blogg att göra exakt samma sak som jag! Händer något som gör att ni förlorar intäkter på bloggen, skicka en faktura till Blogg esse. Även om varje bloggare kanske inte fakturerar några jättesummor, kan den sammanlagda summan bli kännbar även för en av Sveriges största bloggportaler. Och även om de inte ämnar betala fakturorna, kommer de ha mycket extraarbete med att bestrida de fakturor de får. Något som i slutändan borde motivera även ett företag som Blogg esse att se till att deras teknik faktiskt fungerar.
För hur det än är: money talks, det kan ingen neka till. Och det gäller inte minst ett vinstdrivande företag.
 

 
Bilden lånad från Wilma Nilsson
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow