Begränsningar

Jag hatar verkligen att vara sjuk, det spelar liksom ingen större roll vilken sjukdom det gäller. Jag är inte på något sätt den där som ligger och tycker synd om mig själv och strör kommentarer typ "Föda barn? Då vet ni inte hur det är när en man förkyld!!" omkring mig.
Visst kan man lida av sjukdomen i sig. Man kan ha ont, vara orkeslös eller vad nu sjukdomen för med sig. Men det är oftast inte det värsta. Det värsta är oftast att bli begränsad av sjukdomen, att inte kunna göra det jag vill och/eller brukar göra.
Jag avskyr verkligen att inte kunna gå och jobba, inte kunna gå till gymmet eller i övrigt göra det som faller mig in bara för att kroppen säger ifrån.
Lite så har det varit den här veckan. Min förkylning har - huskurer till trots - inte riktigt velat ge med sig. Hostan försvann visserligen nu i natt, men istället har jag nästintill tappat rösten.
Visserligen är jag ledig denna vecka, så jag inte behövt stanna hemma från jobbet, tror faktiskt inte ens jag skulle behövt det om det varit så att jag jobbat. Men däremot har jag fått stuva om lite bland andra planer. Jag har inte riktigt velat gå och träna med virus i kroppen, utan har mest hållit mig hemma. Och det är väl den biten som jag har lite svårt att acceptera ibland. Framförallt när jag, som nu, egentligen har orken men vet att jag kanske inte bör göra vissa saker. Nu hoppas jag i alla fall på att det hela är på tillbakagång och att jag kanske under helgen är helt återställd.
 
Genom fönstren har jag åtminstone kunnat glädja mig åt att det äntligen varit plusgrader ute. Det var inte på något vis med någon glädje jag sett snön komma tillbaka under förra veckan. Lagom tills äntligen känts lite vårliknande ute, kom istället en rejäl snökanon. De enda som möjligen var glada åt tvärvändningen i vädret är väl de som gick på sportlov förra helgen. Själv var jag nog inte ensam åt att svära rätt osande ramsor åt spektaklet.
Även om det visserligen fortfarande kan komma en och annan snöflinga närmsta veckorna, får man ändå tänka att det generellt kommer gå emot vår från och med nu.
 

 
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow