Drömmen om en egen trädgård

Jag har alltid drömt om en egen trädgård, ända sedan jag var liten. På något vis känner jag mig lite instängd i en lägenhet och kan känna en instinktiv längtan efter att bara kunna öppna dörren och gå ut i en trädgård som bara är min egen.
Sen har jag inte något sätt gröna fingrar eller läggningen att kunna göra en massa saker i en trädgård. Det skulle möjligen bli en välklippt gräsmatta och några träd eller buskar, men något stenparti eller fina rabatter skulle det inte bli i min trädgård. Jag har nämligen tendensen att ta död på de flesta levande växter som kräver mer avancerad skötsel än lite vatten någon gång ibland.
Men när jag blir pensionär kanske det blir något helt annat, då har man ju tid på ett helt annat vis. För tillfället skulle det inte funka att bo i villa rent ekonomiskt sett, eftersom jag av praktiskta skäl vill bo nära stan. Det blir helt enkelt för dyrt.
Men en sommarstuga skulle ekonomin kunna tillåta - och för tillfället hålls ögonen öppna efter något sådant. Och kanske, kanske kan man hitta något framöver som ekonomin tillåter att man köper - och äntligen kunna få den där lilla egna trädgården till sist.
När jag var liten hade mina föräldrar en kolonilott där vi odlade lite grönsaker och jag kan fortfarande minnas smaken av pinfärska rödbetor, morötter och tomater - smaken går helt enkelt inte att jämföra med de grönsaker man köper i affären. Så med tiden kanske man även kommer kunna ha ett litet trädgårdsland eller ett växthus. Jag kan nästan se mig själv gå runt och knåpa i trädgården om somrarna och när jag sedan blivit pensionär. Känns så rogivande på nåt vis.
 

 
TILLÄGG
Detta inlägg är skrivet på uppdrag av Bygghemma. Jag har fått betalt för att skriva inlägget, men åsikterna och erfarenheterna i inlägget är mina egna.
 

 
Bilden lånad från Gamla Linköping
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow