Nytt jobb!

Om en dryg månad är det dags för en liten förändring på arbetsfronten! Jag har inte riktigt vågat hoppas på det innan jag fått något besked, men nu har beskedet faktiskt kommit. En av de intervjuer jag varit på senaste tiden var för tjänsten som trafikplanerare på Trafikverket, en intervju som jag dessutom kom sent till. Så jag trodde faktiskt inte att ens skulle bli tillfrågad, men det blev jag!
Det är bara häromdagen man ringde och frågade om jag fortfarande var intresserad, så det hela är rätt nytt än så länge. Jag vet inte om jag ens vant mig vid tanken än, om jag ska vara helt ärlig.
Denna gång blir det en ganska stor omställning. Jag kommer inte bara byta arbetsuppgifter, utan kommer dessutom få mitt allra första jobb där det är kontorstider som gäller! Det är rätt fascinerande att jag som 40-åring faktiskt aldrig jobbat kontorstider i hela mitt liv. Men nu är det faktiskt dags. Utmaningen kommer ligga i att jag plötsligt tvingas göra saker på samma tider som alla andra. Lördagsshopa, träna efter 16:30, gå till tunnelbanan vid 07:30 på morgnarna, ha söndagsångest och fredagsmys.
Och försöka pussla ihop när jag ska hinna med vardagsärenden när man kommer befinna sig på jobbet mellan åtta och halv fem varje dag. Förhoppningsvis kommer kroppen börja må lite bättre, för jag har börjat känna att den tar lite stryk efter alla år som inbiten skiftarbetare. Det sägs ju nämligen att man mår bäst av regelbundna rutiner - och det är något jag nog aldrig haft sedan jag började jobba i mitten på 90-talet. Med enda undantaget under de år jag pluggade möjligen.
Sen får man ju acceptera att omställningar på sätt och vis blir tuffare med åren. Hur spännande det än är att prova på nya jobb, känns det ändå motigare än förr att testa på nya saker, att plötsligt lägga om sin vardag totalt. Det blir säkerligen bra i slutändan, det är jag rätt övertygad om. Men det känns lite kluvet med en förändring på nåt sätt...
 

 
Bilden lånad från Dynamic Achievment
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
#1 - - Bea:

Men grattis till nya jobbet & lycka till 😊

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow