PR

Alltså, jag börjar på allvar förstå varför det krävs ett starkt startkapital när man ska starta företag - även om man inte behöver köpa in en massa utrustning eller bygga upp ett lager.
För bara att marknadsföra ett företag eller en affärsidé kostar en mindre förmögenhet. Även om man idag kan marknadsföra sig med ganskla enkla medel genom till exempel sociala medier, så kostar om man vill sticka ut i mediebruset och verkligen synas.
Det blir små steg i rätt riktning i min egen marknadsföring. Att lägga ut tiotusentals kronor åt gången tillåter liksom inte ekonomin för tillfället.
Man får liksom klura ut vägar att synas, där det inte kostar så mycket. Saker som att ha visitkort att dela ut, kanske en dekal på bilen när man är ute på jobb och så vidare. Det må vara saker som inte räcker jättelångt, men ändå inte är att förakta.
Måste ändå erkänna att jag haft ett plus av att ha varit mycket på internet genom åren och ägnat mig mycket åt att få bloggen att synas så mycket som möjligt. Vissa knep har man ju lärt sig genom åren och vet litegrann om hur man ska bära sig åt för att en sida ska sticka ut i det brus som internet består av. Men sen måste ju fortfarande synas på de mer traditionella sätten. Och bara att annonsera via till exempel Google kan kosta tusenlappar per dygn. Så man förstår ju att pengarna snabbt börjar ticka iväg.
Och det blir ju lite av ett moment 22 över det hela. För att ha råd att marknadsföra sig, behöver man få in uppdrag på företaget. Men för att alls få några uppdrag, måste man ju marknadsföra sig. Så dessa två ting är rätt beroende av varandra. 🙂
 
 
 

 
Bilden lånad från The taylor trash
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow