Vad är väl som väntans tider?

Är det något jag är urusel på, så är det att vänta. Jag har verkligen inget tålamod för det överhuvudtaget. Vissa gånger är jag som ett lite barn som otåligt väntar på jultomten.
Nu har jag till exempel lämnat in en registrering för mitt företag till Skatteverket och går och väntar på att det hela ska bli godkänt. Som minst tar det 1-2 veckor enligt företaget jag anlitat dels för registreringen och dels för att sedan sköta min bokföring. Det är visserligen inte lång tid, men på något sätt vill jag ju komma igång också. Än så länge kan jag inte göra så mycket, eftersom det krävs ett registrerat företag med organisationsnummer för att överhuvudtaget skicka/ta emot räkningar, teckna försäkringar eller what-so-ever.
I måndags lämnade ansökan in, så i bästa fall har jag besked till veckan, men jag vill ju börja marknadsföra mig NU
Det blev i alla fall så att jag efter visst övervägande kom fram till att löpa linan ut och faktiskt registrera ett företag och ordna F-skattesedel. Jag har egentligen varit lite för feg för det, eftersom jag inte kan ett smack om bokföring. Jag skulle garanterat åka dit för bokföringsbrott innan jag hann blinka.
Men nu finns det ett företag där man för bara några hundralappar i månaden får hela paketet. Man skannar bara in sina fakturor som man ska betala, de fakturor man själv ska skicka skickar man genom deras hemsida - sen sköter de allt från momsinbetalningar och skattevdrag till årsredovisningar och så vidare. Hur behändigt som helst.
 
En annan sak som åtminstone jag själv väntat på, kom faktiskt idag. Nämligen deklarationen. Jag har haft mina föraningar om att jag skulle få igen pengar på skatten, men visste inte hur mycket. Nu visar det sig att det blir lite drygt 7 000 kronor, ett tillskott som inte kommer sitta helt fel i kassan. I och med att jag har elektronisk brevlåda, verkar det som att pengarna kommer redan i april.
Visserligen blir det en otålig väntan även fram tills pengarna kommer, men nu vet jag ju i alla fall hur mycket det blir. Vad jag ska göra för pengarna vet jag inte än, men hål finns det ju alltid att stoppa i. :)
 

 
Bilden lånad från Formes vives
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow