Vuxenpoäng

Det har sista tiden putsats, ändrats och finslipats. För att återigen göra om hela processen en gång till och en gång till. Men nu börjar mitt lilla företags hemsida likna något och jag har även designat en logga.
Det är en känsla av vuxenhet och mognad att plötsligt ha ett eget företag, att själv kunna bestämma över företagets ekonomi och (för tillfället ganska begränsade) tillgångar. Plötsligt är det viktigt att ta kvitto på många inköp, redovisa åt höger och vänster, betala moms och en massa andra vuxensaker. Samtidigt som jag kan säga saker som "äh, jag tar det på företaget"...
Och i förmiddags kom jag hem från den första tjänsteresan jag gjort på företaget. Denna gång var det Tallinn som resan gick till, för en inspelning av reklamfilm ombord på en av TallinkSiljas båtar.
Det har varit ett par intensiva dygn, men med många skratt och ett underbart team. Så mycket av Tallinn hann jag tyvärr inte se, men det är ju som det är med tjänsteresor. Man hinner oftast inte så mycket mer än jobba och sova. Och väl hemkommen igen, samlade jag fler vuxenpoäng genom att börja redovisa kvitton och fakturor för att skatten ska stämma i slutändan.
Jag har ju "lagt ut bokföringen på entreprenad", ett företag som sköter bokföring och redovisning. Jag läste en termin företagsekonomi på gymnasiet - det är drygt 20 år sedan och jag var nog inte ens då kunnig nog att sköta bokföringen för ett företag. Det jag har koll på är att inkomsterna helst ska vara högre än utgifterna och att man behöver betala skatt och moms. Men ungefär där tar mina kunskaper inom bokföring och redovisning slut. Så det känns otroligt skönt att faktiskt kunna anlita någon med de rätta kunskaperna för att ordn med detta.
 

 
Bilden lånad från Allkonstnären
 

Pusha   Follow        
                submit to reddit
KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

    Follow